Duruşmada FETÖ'ye lanet okudu

Kastamonu'da FETÖ soruşturmasında tutuklu bulunan ve cemaatin dershanesinde öğretmenlik yapan sanık, duruşmada darbeyi FETÖ lideri Fetullah Gülen'in yaptığını belirterek, 'Onun Allah belasını versin' dedi.

  • 4347
Duruşmada FETÖ'ye lanet okudu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Fetullah Gülen cemaatine bağlı dershanede Türkçe Öğretmenliği yapan tutuklu sanık E.Y. hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü kurma veya yönetmek’ suçlarından Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Türkçe Öğretmeni E.Y., kendisinin herhangi bir terör örgütüne üye olmadığını ifade ederek, “Ben, bu kurumlarda sadece öğretmenlik yaptım. Pişmanlık yasasından yararlanmak istemiyorum” dedi.

Darbeye karşı olduğunu söyleyen E.Y., “Darbeyi lanetliyorum. Şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu darbeyi yapanların en ağır cezası almasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Mahkeme başkanının ‘Darbeyi kim yaptı’ şeklindeki sorunu ise E.Y., “Darbeyi, FETÖ denilen örgütün lideri olan Fetullah Gülen yaptı. Onun Allah belasını versin. Benim veya ben gibilerin darbeyi desteklememiz mümkün değil” şeklinde konuştu.

Cep telefonundan örgütün haberleşme aracı olduğu ileri sürülen ‘ByLock’ çıktığının hatırlatılması üzerine E.Y., “Ben, ByLock programını kullandığımı hatırlamıyorum. Ben, bu programı yüklemedim” ifadelerini kullandı.
E.Y., Zaman Gazetesine aboneliğinin de KPSS deneme sınavı verdiği için aldığını söyledi.

Üzerine iki telefon hattının kayıtlı olduğunun sorulması üzerine E.Y., “Telefon numarasının birisi eşime ait, diğerini de ben kullanıyorum” şeklinde cevap verdi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, her iki telefon hattından da ‘ByLock’ çıktığını belirterek, sanığın eşi hakkında da suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Mahkeme heyeti, dosyadaki diğer eksikliklerinin giderilebilmesi için duruşmayı 18 Nisan’a erteledi.