FETÖ'de flaş gözaltı kararları

Kastamonu'da FETÖ soruşturması kapsamında çok sayıda iş adamı gözaltına alındı.

  • 8077
FETÖ'de flaş gözaltı kararları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü tarafından Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik gerçekleştirilen operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince sabah saatlerinden itibaren daha önceden belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda yapılan aramalarda bilgi ve dokümanlara el konulurken, 24 kişi gözaltına alındı ve 5 kişide adreslerinde bulunamadı.

Operasyonlar, FETÖ/PDY’ye finans sağladığı gerekçesiyle OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Kastamonu İş Adamları Derneği’nin (KİAD) 2013-2015 yıllarında Yönetim ve Denetim Kurulunda yer alan işadamlarına yönelik gerçekleştirildi.

Operasyonlarda, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı K.Y.T., AK Parti İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi ve işadamı A.Ö., eski AK Parti Merkez İlçe Başkanı F.Ö., Türkiye Hentbol Federasyonu eski Başkan Vekili ve işadamı B.Ç., AK Parti eski Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi işadamı M.C., gazeteci H.C., Kastamonu Kunduracılar Odası Başkanı M.K., işadamları H.C., N.K., A.O.Y., M.C., H.K., S.K., H.T.U., H.K., M.G., İ.İ., M.T., M.S., M.A., A.V., L.T. ve C.Y. gözaltına alındı.

Ayrıca Kastamonu’daki KİAD’ın kurucusu olan işadamı M.V. ile diğer işadamları C.K., Z.D., M.Ş. ve H.T., yapılan aramalarda adreslerinde bulunamazken, haklarında yakalama kararı çıkartıldı.

Öte yandan, KOM ekipleri tarafından daha önceden KİAD’ın yönetimine yönelik yapılan operasyonlarda işadamları Ö.F.Y., M.S.T., E.A., S.O., A.A., M.K. ve M.F.K. tutuklanırken, İ.A. gözaltında, firarda bulunan KİAD Başkanı İ.K. ile E.S. ve S.A.D. hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından gözaltına alınan işadamlarının, adliyeye sevk edileceği öğrenildi.