FETÖ'nün emniyet yapılanmasına operasyon: 26 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. 

  • 1695
FETÖ'nün emniyet yapılanmasına operasyon: 26 gözaltı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli rütbeli personel ve polis memurları ile sivil imamların da arasında bulunduğu 32 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Kararın ardından harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul, Gaziantep, Kastamonu, Erzurum, Kayseri, Osmaniye ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 26 kişi gözaltına alındı.

Haklarında gözaltı kararı bulunanlar arasında, 1 birinci sınıf emniyet müdürü, 1 ikinci sınıf emniyet müdürü, 4 üçüncü sınıf emniyet müdürü, 1 dördüncü sınıf emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 3 komiser, 5 komiser yardımcısı ve 7 polis memuru ile birlikte sivil imamlar, yayınevi sahibi, turizmci, gayrimenkul danışmanı, mali müşavir, öğretmen ve esnafların da bulunduğu belirtildi.