Jandarma, baz istasyonu çetesini çökertti

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ısrarlı takibi sonucunda 7 ilde bulunan baz istasyonlarından hırsızlık yapan 3 kişilik çete çökertildi.

  • 2157
Jandarma, baz istasyonu çetesini çökertti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına ekipleri, Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde Kastamonu, Sakarya, Düzce, Bolu, Safranbolu, Karabük ve Çankırı illeri başta olmak üzere birçok ilde GSM şirketlerine ait baz istasyonlarında hırsızlık olayına karıştığını tespit ettiği 3 kişilik çeteyi yakın takibe aldı.
Kastamonu’da GSM şirketlerine ait 5 adet baz istasyonunda meydana gelen hırsızlık olayını soruşturan Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hısızların çalınan 56 adet akü ile birlikte son son Sakarya’da olduklarını tespit etti. Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sakarya’da jandarma ekipleriyle düzenlediği müşterek operasyonda baz istasyonlarından hırsızlık yapan Y.Y., M.M. ve C.Ö.’yü başka bir hırsızlık olayında suçüstü yakaladı. Baskında baz istasyonu içerisinden akü çalarken kullandıkları keski, tornavida ve falçatalar da ele geçirildi. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kastamonu’dan çaldıkları tespit edilen 56 adet aküye de el koydu. Karakoldaki işlemlerinin ardından Sakarya’da adliyeye sevk edilen Y.Y. (40), M.M. (39) ve C.Ö. (26) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanacak cezaevine gönderildi.
Kastamonu’da baz istasyonlarında hırsızlık olayına karışan çeteyi yakın takibe alan Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına ekipleri, bu sayede Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde Sakarya, Düzce, Bolu, Safranbolu, Kocaeli, Yalova, Karabük ve Çankırı illeri başta olmak üzere birçok ilde hırsızlık olayına karışan çeteyi çökertmiş oldu.
Jandarma ekipleri ayrıca çetenin, kiraladıkları araçla Sakarya’da 48 adet, Bursa’dan 60 adet, Bilecik’ten 16 adet olmak üzere 13 gün içerisinde binlerce lira değerindeki 124 adet aküyü çaldıkları da belirlendi.

Vedat İKİZOĞLU