Kastamonu'da FETÖ'nün gençlik yapılanmasına operasyon!

Kastamonu merkezli 10 ilde FETÖ/PDY'nin gençlik ve üniversite yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.

  • 4551
Kastamonu'da FETÖ'nün gençlik yapılanmasına operasyon!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) gençlik ve üniversite yapılanmasına yönelik 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince (KOM) Mardin, Adana, Muş, Bingöl, Zonguldak, Kocaeli ve Ankara gibi illerin bulunduğu 10 ilde daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlarda KOM ekipleri tarafından 24 kişi gözaltına alındı. Bu illerden toplanan şüpheliler, Kastamonu’ya getirilerek ifadeleri alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 6 kişi, adliyeye sevk edildi.

KOM ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda Kastamonu Üniversitesi’nde bir süre önce eğitim-öğretimlerini tamamladıktan sonra başka illere geçen ve FETÖ ile bağlantıları bulundukları tespit edilen üniversite ve gençlik yapılanmasına yönelik operasyon olduğu öğrenildi.