Otomobil ormanlık alana uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Kastamonu'da yoldan çıkarak ormanlık alana uçan ve ağaçlara takılarak durabilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralandı.

  • 6087
Otomobil ormanlık alana uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu-Ankara karayolunda Kadıdağı mevkisinde Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından bölünmüş yolda devam eden çalışmalar nedeniyle tek yönde geliş-gidiş olan yolda Hakan G. (42) idaresindeki 74 DD 792 plakalı otomobil ile Fatih K. yönetimindeki 18 DD 674 plakalı otomobil çarpıştı. Kazanın etkisiyle şoka giren sürücü Hakan G., birden hızlanarak yoldan çıktı ve tarlaya doğru hareket etti. Tarlada yaklaşık 200 metre ilerleyen otomobil hızlanarak ormanlık alana uçtu. Burada çam ağaçlarının üzerine düşen otomobil, ağaçları kırarak bir süre ilerledikten sonra durdu. Kazada araçta bulunan sürücü Hakan G. ile eşi Sultan G. (45) ve oğlu Bedirhan G. (4) sıkışarak yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri ile itfaiye ekipleri, çevredeki vatandaşların yardımıyla araçta sıkışanları kurtardı. Adeta can pazarının yaşandığı kazada ağır yaralanan Hakan G. ile eşi Sultan G. ve oğlu Bedirhan G., Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hakan G., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kazanın görgü tanığı Muammer Güler, bölünmüş yolun çalışma nedeniyle tek tarafının geliş-gidiş şeklinde olduğunu ve bunun farkına varamayan araçların çarpıştığını ifade ederek, “Araçlar çarpıştıktan sonra siyah araç durdu. Fakat gri renkteki araba, durur gibi oldu ama birden hızlandı. Ok gibi fırlayan araba tarlada bir süre gittikten sonra ormanlık alanda ağaçların üzerine uçtu. Çam ağacına çarpan araba ağacı kırdıktan sonra durdu. Büyük ihtimalle aracın gaz pedalı kilitlendi çünkü araç, duracağı yerde sürekli hızlandı. Araçtan bir çocuk, bir kadın ve bir erkek çıkartıldı. Çocuk, çıkartıldığında kendisinde değildi. Yere yatırdıktan sonra çocuk kendisine geldi” dedi.

Emniyet güçleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.