Bu köyde 27 ev birden yandı!

Çankırı Valisi Mesut Köse, bu sabah çıkan yangında 27 evin yandığı Ilgaz ilçesine bağlı Serçeler köyünde incelemelerde bulundu. 

  • 3104
Bu köyde 27 ev birden yandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgilere göre, ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan 45 haneli Serçeler köyünde Güldane T. adlı yaşlı kadının yaktığı sobadan sıçrayan kıvılcımın neden olduğu iddia edilen yangın tüm evi sardı. Kısa sürede büyüyen yangın rüzgarında etkisiyle bitişikteki diğer evlere de sıçradı. Kendi imkanları ile yangını kontrol altına alamayan köylüler Ilgaz İtfaiyesini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine köye gönderilen Ilgaz Belediyesine ait itfaiye araçları yetersiz kalınca Çankırı, Ilgaz, Kurşunlu ve Tosya Belediyeleri ile Çankırı, Çerkeş, Bayramören ve Ilgaz Orman İşletme Müdürlüklerinden bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangında ayaklarından yaralanan yaşlı kadın da olay yerine çağrılan ambulansla Ilgaz İlçe Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay hakkında bilgi veren Serçeler köyü muhtarı Ekrem Bahçeci, “Bugün sabah saatlerinde ilçeye geldim. Köylüler telefonla arayarak köyde yangın çıktığını söyledi. Hemen köye geri döndüm. Döndüğümde sadece Güldane T.’nin evi yanıyordu. Sonra itfaiye araçları yangına müdahale etti ancak çıkan yangını söndüremedik. Köyde bulunan diğer evlere sıçradı" şeklinde konuştu.

Diğer taraftan yetkililerden edinilen bilgiye göre, Güldane T.'ye ait evde çıktığı iddia edilen yangının, köydeki evlerin birbirine çok yakın olması ve rüzgarında etkisiyle çok kısa sürede büyüdüğü ve evlerin büyük bölümünün ahşap olması nedeniyle kontrol altına alınamadığı öğrenildi.

Çankırı Valisi 27 evin yandığı Serçeler köyünde incelemelerde bulundu.

Ilgaz Kaymakamı Muhammet Gürbüz ve Belediye Başkanı Arif Çayır'dan bilgi alan Vali Mesut Köse, "Bu sabah saat 10.00 sıralarında çıkan yangın sonucunda Ilgaz ilçesine bağlı Serçeler köyünde 27 ev hasar görmüştür. Sobadan sıçrayan kıvılcım sonucunda çıktığı değerlendirilen yangında ahşap olan evlerin birbirine bitişik olması ve rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüyerek çevredeki evlere sıçramış. Betonarme olan evlerin bir tanesi hariç diğerleri zarar görmemiş. Tek tesellimiz çıkan yangında can kaybının olmamasıdır" şeklinde konuştu.

Yangın haberini alır almaz Kastamonu ve Ankara Orman Müdürlükleri ile irtibata geçtiklerini belirten Vali Mesut Köse, "Kaymakamımız ve ilgili belediyeler çok hızlı bir şekilde araç, gereç ve personelle yangına müdahale edilmesini temin etmiş. 27 evin zarar gördüğü yangın uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları halen devam ediyor. Özel idare başta olmak üzere çeşitli kurumlardan paletli kepçe gibi araçlar istendi. Yangının tekrar alev almaması, alışmaması için bütün araçlarımız hazır bulunduruyoruz. Böyle bir yangın çıkması tabi ki istenilmezdi bizde bir üzüntüye neden oldu ancak sevindirici olanda yangında herhangi bir can kaybı olmamasıdır. Devletimizin bu gibi durumlarda yapabileceği her türlü yardım gerekli araştırmalar ve hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasından sonra yapacaktır. Devlet olarak vatandaşlarımıza yapılması gereken her türlü yardım ve destek yapılacaktır. AFAD ekiplerimiz köye geldi. Yangından zarar gören vatandaşlarımız için çadır kurulması ve sıcak yemek çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi.