Dünyanın en eski timsahına ömür boyu hapis

Beş kişiyi yiyen timsaha ömür boyu hapis cezası.

  • 1647
Dünyanın en eski timsahına ömür boyu hapis
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kenya’nın Tana Nehrinde 25 yıl önce beş kişiyi yiyen timsah, yakalandıktan sonra Mamba köyü timsah çiftliğinde tutsak edildi.

Dünyadaki en eski timsahlardan biri olan Big Daddy, Tana Nehri'nde beş kişiyi yiyerek ömür boyu hapis cezası aldı. 1 ton ağırlığında ve altı metre uzunluğundaki Big Daddy, 1972 yılında kurulan Kenya'nın en büyük timsah çiftliklerinden birinde yetiştirilen 8 bin timsahtan biri. Dünyanın en eski erkek timsahı olarak bilinen Big Daddy kendisine ayrılan bir gölette Sasha ve Salma adındaki iki sevgilisi ile birlikte kalıyor. Haftada 60 kilo et ile beslenen Big Daddy’i her yıl onbinlerce turist ziyarete geliyor.

Kafesin önünde ilginç yazı
Big Daddy’nin göletinde kafesinin önünde Türkçe anlamı,‘Lütfen bana biraz daha Turist gönder, sonuncusu çok lezzetliydi’ yazan İngilizce ''Please send me more tourists, the last one was delicious" yazısı ise dikkat çekiyor.

Mombasa’da Mamba köyü timsah çiftliği 17 dönümlük arazi üzerine kurulmuş ve şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ayrıca çiftlik yeni doğan timsahlara da ev sahipliği yapıyor.