Heyelanın Vurduğu Sri Lanka'da 150'den Fazla Ölü

Sri Lanka'da uzun süreli şiddetli yağışlar nedeniyle iki farklı bölgede meydana gelen toprak kaymasında toprak altında kalan en az 150 kişinin öldüğü sanılıyor.

  • 386
Heyelanın Vurduğu Sri Lanka'da 150'den Fazla Ölü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sri Lanka’nın orta kesimlerinde en az 3 gündür etkili olan şiddetli yağışların ardından iki farlı bölgede toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymalarında en az 150’den fazla kişinin toprak altında kalması sonucu öldüğü sanılıyor. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında zamanla yarışan ekiplerin, toprak altında kalan bazı vatandaşlar başarılı şekilde kurtardığı, bazı vatandaşların da cansız bedenine ulaşıldığı aktarıldı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında 19 cansız bedene daha ulaşılmasının ardından resmi ölü sayısı 35’e yükseldi. Bölgede şiddetini giderek arttıran ve toprak kaymasına neden olan şiddetli yağmur nedeniyle 196 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. En az 350 kişi güvenli bölgeye başarılı bir şekilde gönderildi.

Kurtarma çalışmaları, 3 köyün tamamen toprak altında kaldığı başkent Colombo’nun 100 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Aranayaka bölgesinde yoğunlaştırıldı. Sri Lanka Kızılhaç görevlisi Neville Nanayakkara, Aranayaka’da etkili olan toprak kayması nedeniyle 300-400 kişinin ölmüş olabileceğini söyledi.

Ülkenin Bulathkopitiya bölgesinde görülen toprak kaymasında ise en az 16 kişi hayatını kaybetti.