679 kız öğrenciye meslek eğitimi verildi

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şubesi ve Kastamonu Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen 'Kızlar İçin Elele' projesi kapsamında 11 ilçede 679 kız öğrenciye meslek eğitimi verildi.

  • 1074
679 kız öğrenciye meslek eğitimi verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şubesi ve Kastamonu Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen ‘Kızlar İçin Elele’ projesinin finali Kastamonu Halk Eğitim Merkezinde yapıldı. Toplantıya Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Genel Başkanı Habibe Öcal da katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, projenin ana hedefinin 8. sınıfta okuyan kız öğrencilerin meslek seçiminde bilgilendirilmesi olduğunu söyledi.

Öğrencilerin seçecekleri mesleklerin Türkiye’nin de geleceğini belirleyeceğini ifade eden Sancaktaroğlu, “Kızlar için Elele’ projesi 1 Kasım 2015 tarihinde başladı. Ana hedef sekizinci sınıfta okuyan kız öğrencilerimize meslek eğitimi vermek ve meslek seçimi konusunda yardım etmekti. Araç, Azdavay, Doğanyurt, Devrekani, Daday, İnebolu, İhsangazi, Küre, Şenpazar, Pınarbaşı, Tosya ve Taşköprü olmak üzere 11 ilçede toplam 33 okulda gerçekleştirilen bir projede 679 kız öğrencimize ulaştık ve her hafta giderek meslekler konusunda bilgilendirmelerde bulunduk” dedi.

Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Genel Başkanı Habibe Öcal ise, eğitimde kızların yer almasının öneminde dikkat çekerek, projenin çok yerinde olduğunu verdiği örneklerle anlattı.