96 öğrenci akademik kariyer için ter döktü

Kastamonu Eğitim Fakültesi öğrencilerini yüksek lisans heyecanı sardı. 96 öğrenci programlara girmek için arkadaşlarıyla yarıştı.

  • 1262
96 öğrenci akademik kariyer için ter döktü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lisans eğitimlerini Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde tamamlayan öğrenciler akademik kariyer hedeflerini gerçekleştirmek için yüksek lisans sınavında ter döktü. Fakülte dekanı ile birlikte 3 kişiden oluşan komisyon heyeti karşısında mülakata giren 86 öğrenciden ilk 10’a girebilmek için yarıştı.

Gün boyu devam eden mülakat sonrasında yüksek lisans için 10, doktora için ise 5 öğrencinin alınacağı kaydedildi.

Kastamonu Eğitim Fakültesi’nin Türkiye’nin sayılı eğitim fakülteleri arasında yer aldığını ifade eden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünal İbret, yeni dönemde hem yüksek lisans hem de doktoraya ilginin yoğun olduğunu kaydetti.

“AKADEMİK KARİYERE 96 ÖĞRENCİ BAŞVURDU”
Kastamonu Eğitim Fakültesi olarak açtıkları yüksek lisans programına 87, doktora programına ise 10 öğrencinin başvuruda bulunduğunu ifade eden Dekan Prof. Dr. Ünal İbret: “Fakültemiz Türkiye’nin her ilinden yüksek tercik gören bir fakültemizdir. Fakültemizi tercih eden öğrencilerimiz bölümlerini başarı ile bitirdikten sonra da fakültemiz ile olan bağlarını koparmıyorlar. Yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin ilk tercih ettiği fakülteyiz diyebiliriz. Eğitim fakülteleri arasında özellikle doktora programı çok fazla bulunmuyor. Yüksek lisansını tamamlayan öğrencilerimize doktora imkanı da sağlıyoruz. Yüksek lisans programına 86 öğrenci, doktoraya ise 10 öğrenci başvurdu. Yapılacak değerlendirmeler sonrasında kriterleri tamamlayan 10 öğrenciyi yüksek lisans programına, 5 öğrenciyi ise doktora programına alacağız” dedi.

“MÜLAKATTA KILI KIRK YARARAK ŞEFFAFLIK GÖSTERİYORUZ”
Yüksek lisans ve doktora mülakatlarının büyük bir şeffaflık içerisinde yürütüldüğünün altını çizen İbret: “Bölümünü başarı ile bitiren, ilgili sınavlardan geçer not alarak yüksek lisans ve doktora aşamasına kadar gelen öğrencilerimize hakkaniyet içerisinde davranıyoruz. Programlara girmede belli kriterler bulunuyor. En son aşama ise mülakat aşaması. Mülakat aşamasında öğrencilerimizin emeklerini de dikkate alarak çalışma içerisindeyiz. Adeta kılı kırk yararak şeffaflık gösteriyoruz. Kimsenin hakkı kimse de kalmasın istiyoruz. Çıkacak olan sonuçlar tüm öğrencilerimiz için hayırlı olur. Yüksek lisans ve doktora programlarının bu aşamaya gelmesine emeği geçen sayın rektörümüze teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“BİLGİ VE DENEYİMLERİMİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM”
Yüksek lisans mülakatına giren Büşra Turhan adlı öğrenci ise öğrenimini Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde tamamladığını belirterek şöyle konuştu:
“4 sene önce Mersin’den Kastamonu’ya üniversite okumak için gelmiştim. Şükür okulumuzu başarı ile tamamladık. Akademik kariyer yapmak için şu anda buradayım. Öğrenimimi tamamladıktan sonra Kastamonu’dan ayrılmayı hiç düşünmedim. Mersinliyim ama Kastamonu ‘ya özel bir bağım oluştu. Hedefime ulaşır yüksek lisansı yapabilirsem öğretim üyesi olarak yine Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde çalışmayı çok istiyorum. Kastamonu’da kazandığım bilgi ve deneyimlerimi fakültemize gelecek diğer öğrenci arkadaşlarımıza da aktarmak istiyorum.”

Kazım BOLAT