Araç YBO'da bir yetim kardeşi var

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2013 yılında başlayan 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' projesine Araç Şehit Ünsal Aksoy Yatılı Bölge Ortaokulu da destek verdi.

  • 493
Araç YBO'da bir yetim kardeşi var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an Kursu öğrencilerinin katılabildiği kampanyayla bir sınıftaki öğrenciler her ay harçlıklarından biriktirdikleri 100 lira ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayabiliyor.

2013 yılında başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığının destek verdiği kampanya vesilesiyle 8 bin 848 kurumdaki 1 milyondan fazla iyiliksever öğrenci, 2016 itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 24 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi.

Her sınıfın kendi akranı olan bir yetimin ihtiyaçlarını karşıladığı bu kampanya ile dünyanın farklı noktalarına “iyilik köprüleri" kuruluyor. Köprünün bir ucunda yer alan yetim çocuklar bu sayede dışarıdaki tüm tehlikelerden korunarak insani bir yaşam sürme fırsatı bulurken diğer ucundaki yardımsever öğrenciler ise paylaşmayı, bilinçli ve duyarlı olmayı öğreniyor.

Bu kapsamda Araç Şehit Ünsal Aksoy Ortaokulu öğrencileri de kampanyaya destek vererek, biriktirdikleri para ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayacak.