Kastamonu Tıp Fakültesi ilk öğrencilerini alıyor

Kastamonu Tıp Fakültesi 90 öğrencisiyle Ankara'dan 'merhaba' diyecek.

  • 27485
Kastamonu Tıp Fakültesi ilk öğrencilerini alıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hacettepe Üniversitesi’nden Kastamonu Üniversitesi’ne devrolan Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi yeni eğitim ve öğretim döneminde yeni öğrencileri ile merhaba diyecek. Tıp Fakültesi öğrencileri yeni döneme Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde başlayacak.

Yapımı olduğu kadar açılması da yılan hikayesine dönen Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yeni dönem başladı. Daha önceden Hacettepe Üniversitesi bünyesinde bulunan Kastamonu Tıp Fakültesi yapılan devir işlemlerinden sonra tartışmalı olarak Kastamonu Üniversitesi’ne devredildi. 

Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yeni bir dönemin başladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, yeni eğitim ve öğretim döneminde tıp fakültesine 90 öğrencinin alınacağını belirtti. Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 2017-2018 eğitim öğretim dönemine 90 öğrenciyle Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde yeni döneme başlayacağını dile getiren Rektör Aydın, mevcut binalarda rehabilite çalışmalarının yakın zamanda başlayacağına dikkat çekti.

Öğrenci kontenjanının YÖK tarafından onaylandığını belirten Seyit Aydın, 1'nci, 2'nci ve 3'üncü sınıfa kadar Ankara'da eğitim görecek olan öğrencilerin 4'üncü, 5'inci ve 6'ncı sınıfta Kastamonu'da eğitim almaları için gerekli planlama ve hazırlıkları yaptıklarını kaydetti.

Tıp Fakültesi binalarını yarım bırakan müteahhit firmayla Hacettepe Üniversitesi arasındaki mahkemenin henüz neticelenmediğini, aldıkları hukuksal görüşler ışığında bu mahkemenin neticelenmesini beklemeden inşaatları tamamlama çalışmalarına başlayacaklarını açıklayan Rektör Seyit Aydın, 2018 yılı sonunda tüm binaları bitirip hizmete açmayı hedeflediklerini, binaların tamamlanması için 26, iç donanım içinse 100 milyon TL'ye yakın kaynağa ihtiyaç olduğunu söyledi.

“GEÇMİŞİ BİR KENARA BIRAKIP YOLUMUZA BAKIYORUZ”
Hastane binası dahil tüm binaları Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak kendilerinin tamamlayacağını belirten Rektör Aydın, bu noktada Kalkınma Bakanlığı'nın geçmişte verdiği destek sözüne güvendiklerini kaydederek: “İnşaatlarla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Çok yakın zamanda öncelikle Tıp Fakültesi'nin morfoloji laboratuarı olmak üzere inşaatlarımıza başlayacağız. Muhtemelen bizim hastanemizi de biz kendimiz yapacağız. Dolayısıyla bütün binalarımızı biz tamamlayacağız. Hastane binasını bizim yapacak olmamız Kastamonu Üniversitesi'ne herhangi bir yük getirmeyecek. Bu yöndeki eleştirileri aldırış etmiyoruz, dikkate almıyoruz. Prosedür neyse işler. Bizim yatırımlarımız Kalkınman Bakanlığı'ndan çıkıyor. Kalkınma Bakanlığı'nın Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi için hiç bir şey esirgemeyeceklerine dair bize geçmişte verdiği sözü vardır. Tıp Fakültesi'nin bütçesi ayrıdır. Diğer yatırımları etkilemez. Hacettepe Üniversitesi'nin yapması için Kastamonu 10 sene bekledi ve sonucun ne olduğunu gördük. Biz o günde devralsak sıfırdan başlayacaktık, bugün devraldık yine sıfırdan başlıyoruz. Bir adım ilersi yoktu. Biz şimdi geçmişi bir kenara bırakıp, kaybedilen zamanı unutup devam edeceğiz” diye konuştu.

“2018'İN SONUNA KADAR TÜM BİNALARIMIZI HİZMETE ALMAYI PLANLIYORUZ”
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde eğitime başlayacak olan Tıp Fakültesi öğrencilerinin ilk 3 yılı tamamladıklarında Kastamonu'yu 1'nci sınıfa öğrenci alacak seviyeye getireceklerini belirten Rektör Aydın, “Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne 2017-2018 eğitim öğretim dönemi için 60 Türk, 30 yabancı olmak üzere 90 öğrenci kontenjanı verilmesi YÖK tarafından onaylandı. Tıp Fakültemiz 90 öğrenciyle bu sene eğitim öğretime başlayacak. Öğretim üyesi kadromuzu tamamlamadığımız ve alt yapıyla ilgili hazırlıklarımızı önümüzdeki iki yılda tamamlama hedefiyle yola çıktığımız için öğrencilerimiz Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde eğitim öğretim görecekler. Muhtemelen öğrencilerimiz 1'nci ve 2'nci yıllarının yanı sıra 3'üncü yılda da morfoloji eğitimini Ankara'da alacaklar. Öğrencilerimiz 4, 5 ve 6'ncı yılda Kastamonu'da olacak. O zamana kadarda biz 1'nci sınıfı okutacak seviyeye ulaşmayı planlıyoruz. Hedefimiz 2018'in sonuna kadar tüm binalarımızı hizmete sokmaktır” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT