Köşe Yazarımız Söylemez'in makalesi Karınca Dergisi'nde! 

Sitemizin köşe yazarı Zafer Söylemez'in 'Ulusal Güvenlik Kavramına Genel Bir Bakış' konulu makalesi Karınca Dergisi'nin Aralık 2016 sayısında yayınlandı.

  • 1922
Köşe Yazarımız Söylemez'in makalesi Karınca Dergisi'nde! 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi yüksek lisans öğrencisi olan köşe yazarımız Zafer Söylemez’in Ulusal Güvenlik kavramının zaman içerisinde nasıl anlam kazandığı, hangi gelişmeler sonucunda günümüzdeki anlamını aldığının anlatılmaya çalışıldığı makalesi Karınca Dergisi’nde yayınlandı.

Makalede; Ulusal Güvenlik kavramının askeri, siyasi, politik gelişmelere bağlı olarak nasıl bir kavramsal tanımlama sürecinden geçtiğinin anlatıldığını belirten Zafer Söylemez; “1. Dünya savaşı öncesi Ulusal Güvenlik kavramı ile ilgili bir bilgiye rastlanmazken; İkinci dünya savaşı sonrası giderek artan bir önem arz eder hale geldiği görülmüştür. Ülkemizde Ulusal Güvenlik Anayasal bir tanıma sahiptir. Yakın zamana kadar Askeri bir bakış açısı ile sürdürülen Ulusal Güvenlik Stratejileri, özellikle, MGK’nın sivilleştirilmesi sonrası farklı bakış açılarının da Ulusal Güvenlikte vizyon oluşturması, Ulusal Güvenlik politikalarının farklı gözlerle de değerlendirilmesi amaçlanmıştır.” dedi.

Söylemez'in "Türk Kamu Yönetiminde Etik Dışı Davranışların Nedenleri” konulu makalesi ile “Türkiye ve İstihbarat” konulu makalesi de Karınca Dergisi'nin önceki sayılarında yayınlanmıştı.

Kastamonu Güncel olarak köşe yazarımız Zafer Söylemez’i başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.