KÜ ile parlamenter danışmanları derneği arasında protokol imzalandı

Kastamonu Üniversitesi, Parlamenter Danışmanları Derneği ile Tezsiz Yüksek Lisans ve Eğitim İşbirliği Protokolü imzaladı.

  • 539
KÜ ile parlamenter danışmanları derneği arasında protokol imzalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi Parlamenter Danışmanları Derneği üyeleri ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tezsiz yüksek lisans eğitimi almalarını sağlayacak protokolü imzaladı. Protokol gereği dernek üyeleri, tezsiz yüksek lisans programı kapsamında 30 kredilik 10 ders alacak ve dönem projesi gerçekleştirecek. Eğitimler 3 dönem sürecek.

Protokol imzalanırken konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, “Bizim üniversiteyi düşündüğünüz için ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz de ilgili birimde zaten tezsiz yüksek lisansımızı açtık ve inşallah Parlamenter Danışmanları Derneğimizin mensuplarına da kariyer yaptıracağız ve tabi faydalı olacağına da inanıyoruz ve tabi katkı sağlayacaktır ama sizin dediğiniz o yurt dışı faaliyetleri ve çalışmalar tabii ki sizin açınızdan olduğu gibi bize de fayda sağlayacaktır. O tecrübeler akademik camiaya inşallah aktarılırsa memnun oluruz. Gereken her şey yapılır belki ve çok büyük ihtimalle tezlisini bitirince arkadaşlarımız heveslenir üniversitede bir kariyer yapayım der onları da bekleriz inşallah o da olur, memnun oluruz hizmet verebilirsek bizi de sevindirir. Kastamonu da gördüğünüz gibi güzel, tabii ki de bölümümüzde inşallah azami hizmeti verecektir. Enstitümüz, Fakültemiz beraberce çalışacağız ve inşallah iyi neticeler alacağız diye düşünüyoruz. Çok sağ olun bizim üniversiteyi düşünmekte ayrıca bir güzellik sağ olun” dedi.

Rektör Aydın, günümüzde sadece üniversite mezunu olmanın bazı alanlarda yetmeyeceğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Türkiye’de son yıllarda yükseköğrenim açısından olumlu gelişmeler var. Ama günümüz dünyasında artık sadece üniversite mezunu olmanın bazı alanlarda yetmeyeceğini düşünüyorum. En azından yüksek lisansa sahip olmak gerektiğine inanıyorum. Tezsiz yüksek lisans bu açıdan çok büyük bir imkan. Çeşitli protokollerle değişik iş alanlarına tezsiz yüksek lisans programları açıyoruz. Bugün de siyaset bilimi alanında ciddi gelişmeler kaydetmiş olan Parlamenter Danışmanları Derneği ile bir protokol imzalıyoruz. Umarım bu protokol dernek üyeleri açısından güzel gelişmelerin önünü açar”

Eğitime önem veren bir dernek olduklarını söyleyen Parlamenter Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aybars Köse ise “Uluslararası projeler yapan ve bunları hayata geçiren, uluslararası parlamenterlerle diyaloğu olan bir derneğiz. Hala kendi alanımızda ilk ve tek olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bunun yanı sıra çatısı altında çalıştığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de projeler sunup, meclis projelerine de katkıda bulunuyoruz. Milletvekili danışmanlarına da projeler ve çeşitli eğitim faaliyetleri geliştirmekteyiz. Dernek olarak en önem verdiğimiz unsur, komisyonlar aracılığıyla yürüttüğümüz eğitim konusudur. Bu protokol vesilesiyle başarılarını hızla büyütüp, geliştiren bir bilim yuvasında bulunmaktan son derece mutluyuz. Kastamonu Üniversitesi gibi başarılı bir kurumla işbirliği yapmaktan da son derece memnunuz. Bundan sonra da daha güzel işbirlikleri yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.