Kuzyaka Ortaokulu ve BİLSEM, Ankara ve Konya'yı gezdi

Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi Okul-Aile Birliği Başkanı Ahmet Namlı ile Kastamonu Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen 'Bilim Gezisi' kapsamında Kuzyaka Ortaokulu ve Kastamonu Bilim, Sanat ve Eğitim Merkezi öğrencileri Ankara ve Konya'yı gezdiler.

  • 1532
Kuzyaka Ortaokulu ve BİLSEM, Ankara ve Konya'yı gezdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi Okul-Aile Birliği Başkanı Ahmet Namlı ile Kastamonu Belediyesinin koordinesinde gerçekleştirilen Bilim ve Tarih Gezisine Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi ile Kuzyaka Ortaokulundan 85 öğrenci ve 10 öğretmen katıldı. Gezinin ilk gününde öğrenciler, Ankara’yı ziyaret ettiler. TÜBİTAK Merkez binasında bilim adamları ile söyleşi fırsatı bulan öğrenciler, bilim ve araştırma hakkında sorularına cevaplar aradılar. TÜBİTAK’ın yayınlamış olduğu “Bilim ve Teknik”, “Meraklı Minik” dergilerinin yazarları ve çalışanlarını ziyaret eden Kastamonulu öğrenciler, yayınlar ve konular hakkında bilgi aldılar. Ankara gezisinin diğer bir ayağı olan ODTÜ Teknokent’i de ziyaret eden öğrenciler, üniversite binasını öğretim görevlileriyle birlikte gezdiler. Teknokent’te bulunan robot teknolojileri ve yazılımı hakkında bilgi alan öğrenciler, daha sonra insanlığın başlangıcından itibaren birçok bilimsel gelişmenin ve icatların sergilendiği Bilim Müzesini ziyaret ettiler.

Teknokent’te bulunan Bilim merkezinde öğretmenlerin rehberliğinde birçok deneye katılan öğrenciler, Ankara’dan ayrılmadan önce 15 Temmuz gecesi hain saldırıya uğrayıp çok sayıda şehit veren Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret ettiler. Öğrenciler, 15 Temmuz gecesi yaşananları gazi polis memurlarından dinlediler.

Gezinin ikinci gününde Konya’ya hareket eden öğrenciler, Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip ve 40’tan fazla türden kelebeğin yaşadığı Tropikal Kelebek Bahçesini gezdiler.

Kastamonulu öğrenciler, Hz. Mevlana Celaleddin Rumî’nin külliyesini de ziyaret ederek dua ettiler. Felsefesi dünyaya yayılan Hz. Mevlana’nın kabrinde Fatiha okuyan öğrenciler, Hz. Mevlana’nın kullanmış olduğu kıyafetlerinden Mesnevî’sine kadar birçok kültürel değeri görme imkanı buldular. Öğrenciler, buradaki yetkililerden Mevlana ve Mevlevîlik hakkında bilgiler aldılar.

Gezinin son ayağında Konya Bilim Merkezine geçen öğrenciler, burada çeşitli faaliyetlere katıldılar. 6500 metrekarelik kapalı alana sahip bilim merkezinde öğrenciler, bilimin tarihi içinde zaman tünelinde seyahate çıktılar. Öğrenci grubu yaş seviyelerine göre ayrıldıktan sonra profesyonel ekip tarafından çeşitli deneyler ve aktivitelerde bulundular. Fizik, kimya, matematik, astronomi gibi bilimin birçok dalıyla ilgili bilgi alan öğrenciler, ayrıca edindikleri bilgiler ışığında deneyler yaptılar. Ayrıca Konya Bilim Merkezinde kurulmuş olan gökevinde (planetaryum) 360 dereceli uzay sinevizyonunu seyrettiler.

Ankara ve Konya’yı gezen öğrenciler, bu tür etkinliklerin ve gezilerin devam etmesini istediler.
Kastamonu Bilim, Sanat ve Eğitim Merkezi Okul-Aile Birliği Başkanı Ahmet Namlı, Ankara ve Konya gezisinin ardından şunları kaydetti: “BİLSEM Okul Aile Birliği olarak öğrencilerimizin başarılı çalışmalarının karşılığı güzel bir bilim gezisi ile ödüllendirmek istedik. Daha sonra bu geziye başarılı çalışmalarıyla takdirlerimizi kazanan Kuzyaka Ortaokulunu da eklemek istedik. Kendilerinden olumlu yanıt alınca iki okul birlikte Ankara ve Konya’ya program yaptık. Ulaşım ve konaklama konusunda Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın desteğini de alarak yola çıktık. Ankara ve Konya’da gayet verimli bir gezi oldu. Ankara’da TÜBİTAK ve ODTÜ, Konya’da ise Kelebekler Vadisi, Mevlana Türbesi ve Konya Bilim Merkezi gezisi ile gayet güzel ve verimli bir gezi oldu. Öğrencilerimize güzel bilgilendirme amaçlı konferanslar verildi. Gezi sonrası öğrencilerimizin gözlerindeki teşekkür ifadeleri tüm yorgunluğu üzerimizden attırdı. Şimdi yeni gezilerin hayallerini kurmaya başladılar. Gezimizin baş sponsoru Kastamonu Belediyemize ve Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’a, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Plevne Restaurant sahibi Kazım Karabekir’e şahsım ve öğrencilerim adına şükranlarımı sunarım”