Araç'a yeni bir umut ışığı

Araç'ta Gürmen Tekstil'in fabrikasını Karabük'e taşıma kararı alması üzerine harekete geçen siyasiler, yeni bir girişimciye Araç ilçesine getirecek.

  • 10341
Araç'a yeni bir umut ışığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Araç ilçesinde Gürmen Tekstil’in fabrikasını Karabük’e taşıma kararı almasının üzerine yerine başka bir girişimciyi getirmek için çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda önümüzdeki hafta yeni bir girişimcilinin incelemelerde bulunmak üzere Araç ilçesine geleceğini açıkladı.

Demir, “Yaptığımız görüşmeler sonucunda Araç ilçesine yeni bir firmayı ikna etti. Firma, önümüzdeki günlerde Araç ilçemize gelerek Gürmen Tekstil’in bulunduğu bölgede incelemelerde bulunacak. Ayrıca bu süre zarfında Gürmen Tekstil’in sahibi Remzi Gür ile de görüşerek istişarelerde bulunduk. Remzi Gür, bizlere her türlü kolaylığı sağlayacağını ve her konuda yeni yatırımcı firmaya elinden gelen desteği vereceğini iletti. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Firma yetkililerinin önümüzdeki hafta Araç ilçesine gelerek incelemelerde bulunacağını ve taşınma işleminin de geciktirilmeden başlanacağını ifade eden Demir, “Firma ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bizlere en az 200 kişi çalıştıracağı söylendi. Firma sahibine bizlerde elimizden geleni yapacağımızı ve en kısa zamanda İstanbul’daki tesislerinde kendilerini ziyaret edeceğimizi ilettik. Firmamıza, yatırım için Kastamonu’yu düşündükleri için teşekkür ediyoruz” dişe konuştu.

Demir, ayrıca firmanın kot pantolon üzerine çalıştığını ve ilçeye çok büyük kazanımlarının olacağını belirtti.

Vedat İKİZOĞLU