Bakan Eroğlu'ndan, Kastamonu'ya yatırım müjdesi

Bakan Eroğlu, Kastamonu'da toplu temel atma törenine katıldı.

  • 4567
Bakan Eroğlu'ndan, Kastamonu'ya yatırım müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kastamonu’da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 12 tesis ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1 tesisin temelini attı ve 8 tesisin de açılışını gerçekleştirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kastamonu Valiliği ziyaretinin ardından Kastamonu Belediyesine geçti. Burada Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile görüşen Bakan Eroğlu, Kastamonu’da yürütülen çalışmalar hakkında Başkan Babaş’tan bilgi aldı. Bakan Eroğlu, Kastamonu’ya 170 milyon liralık yatırım müjdesiyle geldiğini ifade ederek, toplamda 21 tesisi kente kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

AK Parti döneminde yıllardır yapılamayan tüm yatırımları yaptıklarını vurgulayan Bakan Eroğlu, her alanda Türkiye’ye çağ atlattıklarını ve AK Parti hükümetleri döneminde tüm bakanlıkların çalıştığını belirterek, her bakanlığın ciddi çalışmalarının olduğunu söyledi.

İktidara geldiklerinde Kastamonu’ya hiçbir şey yapılmadığını tespit ettiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: “Bir baktık ki Kastamonu’ya bir şey yapılmamış. Bazı projelendirmeler olmuş, fakat yıllar sürmüş bir kazma vurulmamış. İşe başladık ve şimdi Kastamonu’muz bir dünya şehri, bir cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. İktidara geldiğimizde Kastamonu’da sadece 2 ambulans vardı şimdi ambulans sayısını 34’e çıkardık. 112 acil servis istasyonu ise 1 tane vardı onu da 23’e çıkardık. Kastamonu’ya ulaştırmadan tutun tarım bakanlığına tüm bakanlıklar ciddi yatırımlar yaptı. Kastamonu'ya bir önceki ziyaretimde yine 53 müjde ile gelmiştim ve şimdi onların tamamlandığını da size açıklayacağım. Kastamonu'ya 170 milyonluk yatırım müjdesi vereceğim”

AK Parti’nin her zaman verdiği sözü yerine getirdiğini ve sözünün eri bir parti olduklarını anlatan Bakan Eroğlu, hükümet olarak verilen tüm sözleri yerine getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kastamonu’da güzel hizmetlere imza attıklarını ve bundan sonrada atmaya devam edeceklerini aktaran Bakan Eroğlu, çok önem verdiği Kırık Barajı'nı da ciddi çalışmalar sonucunda yatırım programına aldıklarını ve bugün için ihalesinin yapılıp yüklenici firmanın belliği olduğunu açıkladı.

Kastamonu’nun bahtının açık olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, “Kastamonu, dünyanın en güzel illerinden birisi, dolayısıyla bizde Kastamonu ile her zaman gurur duyuyoruz. Biz, buraya hakikaten benim içinde büyük bir hayal olan Kırık Barajı benim içinde çok önemliydi. Çünkü bazı kurumlar arasında ihtilafımız vardı. Fizibilite mi, değil mi diye, bunu yapmak için Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, İl Başkanımız bize çok destek verdiler. Neticede bunu yüksek planlama kurulundan karar almak suretiyle yatırım programına aldık. Ancak ihalesini hemen yaptık. Büyük bir tesadüf eseri biz, birazda onun için geldik. Bugün ihalesi yapıldı. Arkadaşlarda değerlendirme yaptı. Eğer itiraz olmazsa 102 milyon 482 bin 385 lira bedelle bir firma aldığını söyledi. İnşallah bununla birlikte hemen de temelini atacağız. Yalnız bunun süresi de çok kısa ve hızlı olacak. Gönlümüzden geçen bir an önce de tamamlanması. Sulama kanalları ile birlikte çok güzel bir yatırım olacak. Bunu bir benzerini de İstanbul'da yaptık. Çok güzel bir arıtma sulu baraj oldu. Dolayısıyla da buraya bir menba suyu gibi bir su vereceğiz” dedi.

Kastamonu Belediyesi ziyaretinin ardından AK Parti Kastamonu İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada partililerle görüştü.

170 MİLYON LİRALIK 21 TESİSİN AÇILIŞI YAPILDI VE TEMELİ ATILDI
Kastamonu Belediyesi ve AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı ziyaretlerinin ardından Kuzeykent Mahallesinde Kapalı Pazaryerinde düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Törende de vatandaşlara hitap eden Bakan Eroğlu, temeli atılan ve açılışı yapılan tesislerle 81 bin dekar zirai arazinin suya kavuşacağına dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Şehre 1,58 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek. Yılda 13,79 milyon kilovatsaat enerji üretimi yapılacak. Ayrıca 1 il merkezi, 3 ilçe merkezi, 10 yerleşim yeri ve 2 bin 403 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak”

Kastamonu’ya büyük müjdelerle geldiğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Kastamonu’ya elimiz boş gelmedik. 20 müjde ile geldik. Onlarda 212 milyon TL tutuyor. Kastamonulular benim gözümde çok değerli insanlar. Onun için her gelişimizde sözümü vermedik. 53 tane ilk gelişimizde şimdi de 20 tane şimdi verdik. Dolayısıyla 736 milyon TL’lik bir yatırım yapacağız. Kastamonu böyle bir yatırım görmedi. Bunları yapıyoruz, yapacağız. Çünkü AK Parti sözünün eri bir partidir” ifadelerini kullandı.

Kastamonu’ya güzel hizmetlere imza attıklarını aktaran Bakan Eroğlu, “Vereceğimiz 20 müjdenin 19’u DSİ ait, 1’i Meteoroloji’ye ait. Bu müjdelerle 22 bin 500 dekar alan bu müjdelerle modern olarak sulanacak. Ayrıca yılda 4,3 milyon metreküp içme suyu sağlanacak. 3 ilçe, 12 köy ve bin 26 dekar arazi taşkınlar bu projelerle korunacak. En önemlisi Hanönü Gökçeağaç Barajı, bugün temeli atılacak Taşköprü Hasanlı Barajı ve bunun gibi projelerin müjdelerini veriyoruz. Bozkurt’ta otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kuracağız” şeklinde konuştu.

“KASTAMONU’YA AK PARTİ DÖNEMİNDE 7 MİLYAR TL’LİK YATIRIMLAR YAPTIK”
Kastamonu’ya daha önce verdikleri sözlerden 53 projenin 19’nun tamamlandığını açıklayan Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “Diğerleri inşaat altında. Müjdelerini verdiğimiz projelerin geri kalanı da temelini bugün atıyoruz. Kastamonu AK Parti’den önce unutulmuş bir il iken, biz buraya 12 yılda büyük yatırımlar yaptık. Sadece bizim Bakanlıklar değil, diğer Bakanlıklarda yatırımlar yaptık. Biz buraya hükümet olarak 7 milyar TL’lik yatırımlar yaptık. En çok yatırımı yapan da bizim Bakanlığımız ve birinciliği bırakmayacağız. Bizim buraya vefa borcumuz var. 4 tane barajımızı inşa ettik. 118 bin 600 dekar araziyi sulamaya açtık. Bununla çiftçimize 87 milyon TL ilave zirai gelir sağladık. Ayrıca buraya 6 tane bal ormanı kurduk. Şu anda 10 tane baraj yapıyoruz Kastamonu’ya. Bunların dışında 7 tane sulama tesislerimiz var. 21 tane proje müjdesini veriyoruz. Onların toplam maliyeti 170 milyon TL”
Türkiye’de GAP ve GOP adı altında kuruluşların olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, “Bizde düşündük ki neden BAKGEP olmasın dedik. Batı Karadeniz gelişim projesini başlattık. 2019 yılı sonuna kadar Kastamonu’da 350 bin kişiye ilave içme suyu sağlayacağız. 218 bin 350 dekar arazi sulayacağız. 17 bin dekar alan taşkınlardan korunacak ve ekilebilir bir hale getirilecek. Bugün çok sayıda fidan dağıtacağız. 800 ceviz, 350 ıhlamur, 300 badem, 150 kızılcık, 150 fındık, 300 hatmi, 300 dişbudak, 300 mavi servi, 300 akçaağaç, 300 meşe, 250 at kestanesi, 300 karaçam, 300 sarıçam yani toplamda 5000 fidan dağıtımı yapacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu, beraberindekilerle birlikte DSİ’nin inşa edeceği Araç Barajı, Taşköprü Hasanlı Barajı, 10 adet taşkın koruma tesisi ile Küre Dağları Milli Parkı Horma Kanyonu 2. ve 3. Etap Yürüyüş Parkuru’nun temelini attı. Bakan Eroğlu, ayrıca DSİ tarafından yapımı tamamlanan Tosya Kösençayır Göleti Yükseltilmesi işi ile 7 adet taşkın koruma tesisinin de açılışını gerçekleştirdi. Törende 10 aileye gelir getirici tür sertifikası, 10 aileye de Or-Köy sertifikası verildi. Ayrıca 5 bin kişiye de ceviz ile çeşitli fidanlardan dağıtıldı.

Törenin ardından Bakan Eroğlu, vatandaşlarla birlikte iftarını açtı. İftarın ardından Bakan Eroğlu, çocuklara oyuncak dağıtarak, çeşitli ikramlarda bulundu.