Başkan Ayanoğlu 'Fuar Kastamonu'ya büyük fayda sağlayacak'

85. İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılmaya hazırlanan Araç Belediyesi Kastamonu ve Araç'ın sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel mirası tanıtmak için İzmir'e çıkarma yapacak.

  • 1653
Başkan Ayanoğlu 'Fuar Kastamonu'ya büyük fayda sağlayacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’nun ve Araç’ın sesini İzmir Fuarı gibi uluslararası büyük bir organizasyonda duyurabilmek amacında olduklarını ifade eden Araç Belediye Başkanlığı, Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, fuarın Kastamonu’ya büyük fayda sağlayacağına inandıklarını söyledi.

85.İEF İzmir Enternasyonal Fuarı Ege –Karadeniz ve Anadolu Kültür ve Sanat Festivali’ne katılmaya hazırlanan Araç Belediyesi hazırlıklarını tamlayarak İzmir’e hareket etti. Fuarın büyük önem taşıdığını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, tanıtım ile Kastamonu’ya sosyal, kültürel ve turizm anlamında canlılık kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

“ILGAZ KAYAK TESİSLERİMİZ HİÇBİR YERDE ÖN PLANA ÇIKARILMIYOR”
Fuarda ulusal ve uluslararası organizasyonlarda yer almak, büyük marka ve firmalarla iletişimde olmak zorunda olduklarına dikkat çeken Mustafa Ayanoğlu: “Araç’ın ve Kastamonu bölgesinin sahip olduğu doğal yaşam koşulları, sportif imkanlar, otantik, kültürel ve tarihi dokunun tanıtılabilmesi için İzmir Enternasyonal Fuarı gibi büyük bir organizasyon ciddi bir fırsattır. Amacımız, İzmir Fuarı’nda Kastamonu’yu ve ilçemizi en iyi şekilde tanıtmak. Kastamonu, Safranbolu arasında seyahat eden vatandaşlarımızı Araç’ta konaklamalarını talep ediyoruz. İzmir’deki turizm şirketleriyle görüşeceğiz ve Karadeniz turu yapan firmalara vatandaşlarımızı Araç’ta ağırlamak istediğimizi belirteceğiz. Araç’ın yaylarını, Kastamonu’nun kültür ve inanç turizmini tanıtmayı hedefliyoruz. İzmirlilere Ilgaz kayak elçiliği yapacağız. Ilgaz Kayak tesislerimiz ne yazık ki hiçbir yerde ön plana çıkarılmıyor. Kayak tesislerimizi öne çıkarırsak Ankara, İstanbul’daki vatandaşlarımız kayak yapmaya Kayseri’ye değil, Ilgaz’a gelir. Araç Belediye Başkanıyım ama Kastamonu’yu ayırt etmiyorum. İlimizle, ilçemizi bir bütün olarak düşünüyorum.  Araç Belediye Başkanı olarak yaptığım çalışmanın hem Kastamonu’ya hem de Araç’a faydalı olacağına inanıyorum. Kastamonu turizmle kalkınacaksa ve biz bunu iddia ediyorsak, turizmle ilgili fuarlara katılmak zorundayız. Eğer fuarlara katılmazsak, turizm şirketi ayağımıza gelmez. Kastamonu tanıtıldığı zaman ayağa kalkar, gelişir ve ekonomik katkı sağlar” dedi.

Araç şehir geçişinde yaşanan trafik yoğunluğuna da değinen Başkan Ayanoğlu, trafik sıkışıklığını çözmek için alternatif yol projesinin bitirilerek çalışmalara başladığını belirtti. Ayanoğlu: “İlçemizde tek yol konumunda olan şehir geçişi için çalışmalara başladık. Şehir girişine 8 metre yüksekliğinde viyadüklü yol yapılacak. Viyadük çalışması da başladı. Karadeniz’den gelen otobüsler TIR’lar kazaya sebebiyet verebiliyor, trafiği kilitleyebiliyordu. Bu sorunu çözeceğiz. 3 sene içinde Kastamonu-Karabük arasında yapılacak olan yol ile trafiği şehir dışına taşıyacağız” diye konuştu.

Kazım BOLAT