Budamış Köyü sakinlerinden yol isyanı

Kastamonu şehir merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Budamış Köyü sakinleri 1 km. mesafesi olan köy yolunun bozukluğu nedeni ile yetkililerden yardım istedi.

  • 2386
Budamış Köyü sakinlerinden yol isyanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aşırı derecede bozuk köy yollarının ulaşımda büyük sıkıntı oluşturduğunu, araçların güçlükle gidebildiğini, oluşan çukurlar nedeni ile araçlarda maddi hasarlar oluştuğunu kaydeden köy sakinleri, yetkililerin bir an önce konuya el atıp çözmelerini talep ettiler.

Budamış Köyü’nün merkeze bağlı, şehir merkezine 3 km. mesafede olduğunu dile getiren köy sakinleri, “köy yolumuzun uzunluğu 1 km., bundan yaklaşık 15 yıl öncesinde acil bir şekilde asfaltlama yapıldı. O günden sonra bir daha yol ile ilgilenilmedi. Her çırpıda konuyu dile getirmemize rağmen bir türlü köy yolumuz düzgün hale getirilmedi. Çukurlar ve yoldaki bozukluktan araçlarımızda maddi hasarlar oluşuyor. Ayrıca okulların açılması nedeniyle köyümüze servis araçları geliyor. Yolda köşe bucak kaçar vaziyette bir sağa bir sola gidiyorlar. İki araç karşı karşıya geldiğinde çukurlardan ve bozuk durumdan dolayı diğer aracın geçmesi bekleniyor. Köy yolumuzun acilen yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz” dediler.