Dortek'ten istihdamı arttırıcı dev yatırım

Dortek'te hedef 2020

  • 4298
Dortek'ten istihdamı arttırıcı dev yatırım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel Müdür Yardımcısı Turgut: “50 bin metrekare yeni bir tesisi Kastamonu’ya kazandıracağız” 
 
Türkiye’nin ilk kapı markası Dortek’in Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Turgut, faaliyete başladıkları günden bu yana Türkiye’de kapı mimarisine yön verdiklerini belirterek kapı sektöründe kazandıkları deneyimi banyo, mutfak ve mobilyaya da yansıtmayı amaçladıklarını, bu kapsamda yeni organize sanayi bölgesinde 50 dönümlük yeni bir alanda yeni bir tesisi Kastamonu’ya kazandıracaklarını kaydetti.

Türkiye’nin ilk kapı markası olarak faaliyete başladığı günden bu güne Türkiye’de kapı mimarisi, tasarımı ve teknolojisine yön veren şirket olarak faaliyetlerini sürdüren Dortek, sürekli gelişen ürün yelpazesi, anahtar teslim uygulama çözümü, montaj dâhil garanti uygulaması, projelere özel mühendislik çözümleri ve yakaladığı başarı çizgisi ile Dortek, sektörünün lideri olma konumuna geldi. Kastamonu’da 23 bin m2 kapalı alanda üretimini sürdüren Dortek, yüksek üretim kapasitesi ve kalitesi ile Türkiye’nin, kapı üretiminde en büyük ve teknolojik anlamda en kapsamlı, üretim tesisi olma özelliğini taşıyor.

Türkiye’de iş yapan inşaat firmalarının en az bir tanesinin Dortek imzalı bir ürünü mutlaka kullandığını ifade eden Dortek Genel Müdürü Ahmet Turgut, şu ana kadar iş yapılan firmalar ile herhangi bir problem yaşamadıklarını, yaşanan ufak tefek sıkıntıların ise sektörde doğal karşılanması gerektiğini söyledi.

“KASTAMONU FİRMASI OLAN DORTEK’İ DÜNYANIN HER YERİNE ULAŞTIRIYORUZ” 
Dortek olarak ürün satmadıklarını ifade eden Dortek Genel Müdürü Ahmet Turgut: “Çünkü biz tedarikçilerimize raftan bir ürün sunmuyoruz, beklentilerine ve siparişlere göre yeniden bir ürün ortaya koyuyoruz. Bizim Dortek olarak amacımız inşaat firmalarının tüm ahşap ihtiyaçlarını temelden çatıya kadar karşılamak. Bu projeleri tek bir çalışma ile değil onlarca hatta yüzlerce çalışma ile yapabiliriz. Gerek yurtiçinde 52 noktada, gerekse yurtdışındaki 8 noktamızla projelerimizi destekleyebiliyoruz.  Dortek olarak kalitemizden şu zamana kadar hiçbir taviz vermedik. Markamızı oluşturmak ve markamızı yerleştirmek için büyük çabalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızın neticesini iş potansiyelimizin artması ile almış bulunuyoruz. Kendi kendimizi geliştirme adına büyük mesafe kat ettik. Kastamonu firması olan Dortek’i dünyanın her yerine ulaştırmayı amaçlıyoruz ki inşallah bu hedefimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

DORTEK, KAPI SEKTÖRÜNDE PAZAR PAYI YÜZDE 25, ÇELİK KAPIDA İSE YÜZDE 28  
Kastamonu’nun markası olan Dortek olarak en üst segmentte hizmet verdiklerine dikkat çeken Ahmet Turgut:  “Yaptığımız bir araştırmaya göre Türkiye’de yılda ortalama 6 milyon 500 bin adet kapı satışının olduğunu gördük. Dortek olarak aylık 32 bin adet kapı üretiyoruz. Ürün yelpazesini çoklandırdığımız zaman ise bu rakam 15 bin civarında gerçekleşiyor. Yıllık ise 180 bin adet kapı üretimi gerçekleştiriyoruz. Toplam Pazar 6 milyon 500 bin, bizim üretimimiz ise 180 bin. A ve A Plus segmente baktığımız zaman Dortek’in kapı sektöründe toplam pazar payı yüzde 25, çelik kapıda ise yüzde 28’dir. Bu rakamlar en üst segmentte üretim yapan herhangi bir firma için çok ciddi rakamlardır. Kastamonu’nun içinden çıkmış bir markanın özellikle üst segmente hitap eden bir markasının yakaladığı bu başarısının takdir edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca çelik kapıda özellikle pek adımız bilinmez ama Kale Kapı’dan daha fazla pazar payına sahibiz.  Kastamonu Dortek olarak Kale Kapı’yı geride bıraktık. Satışlarımız her geçen gün artıyor. Bu sene satışlarımızın daha da artacağını düşünüyorum. Özellikle Orta Doğu Pazarı’nın çelik kapı pazarı da Dortek üzerinden gerçekleşecek. Azerbaycan, Irak, Türkmenistan, Kazakistan, Makedonya, Bulgaristan, Nijerya, Libya, Tunus ve Cezayir ülkeleri ile ihracat ilişkilerimiz var ve ilişkilerimizi her geçen gün arttırıyoruz. Ayrıca bu ülkelerin dışında Türk firmalar ile çıkarma yaptığımız Rusya pazarımız var. Rusya ile yaşanan kriz sonrası bazı aksaklıklar illaki yaşadık. İlişkilerin normale dönmesi ile beraber ticari faaliyetlerimizin tekrardan artacağını umuyoruz” diye konuştu.

“KASTAMONU’NUN KALBİNDEN ÇIKACAK YENİ BİR MARKAYI TÜRKİYE PAZARINA SUNACAĞIZ” 
Dortek olarak kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerinin olduğunu, en büyük hedeflerinin ise hem kapasiteyi hem de istihdamı arttıracak yeni fabrika projesi olduğunu vurgulayan Turgut: “Özellikle Kastamonu’daki fabrikamızda kapasite artırımı düşünüyoruz. Kapasite artırımı demek istihdamında da arttırılması demek. Dortek olarak ilk kapı sanayi üzerine kurulmuştuk ve kurulan fabrikamız ona göreydi. Fakat ürün yelpazemizin artması ile beraber doğal olarak bizim de bir takım yatırımlar yapmamızı sorunlu kıldı. Mevcut olarak 23 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyoruz. Şu anda mutfak ve banyo dolapları üretimine başladık ve alanımız yetersiz kalıyor. Kapasite artırımı için Organize Sanayi Bölgesi’nden yer talebimiz olmuştu. Arsayı almıştık ancak farklı bir takım nedenler yüzünden arsayı iade etmek zorunda kaldık. Ancak fikrimizi değiştirmedik ve açılacak olan yeni Organize Sanayi Bölgesi’nden yeni bir arsa talebinde bulunduk. 50 dönümlük bir yer talebimiz oldu. İşlemlerimizi hızlandıracağız. Yeni talep ettiğimiz arsaya mobilya üretimi gerçekleştirecek tesisimizi kurmayı planlıyoruz. Kastamonu’nun kalbinden yeni bir markayı Türkiye pazarına sunacağız. Hedefimiz süreç istediğimiz şekilde işlerse 2020 yılına kadar yeni fabrikamızın bacasını tüttüreceğiz. Mobilya birimimizin ardından ofis mobilyaları üretimine başlamayı ve kapasitemizi biraz daha arttırmayı düşünüyoruz. Biz kimseye rakip değiliz. Biz Kastamonu için bir şeyler yapma gayeti içerisindeyiz ve yapacağımıza da inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kazım BOLAT