Kaplan: 'Honsalar ve kale altında da çalışma başlatılmalı'

Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine açtığı son davayı kazanarak görevine tekrardan geri dönen İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi'nde uygulanan kentsel dönüşüm çalışmasının Honsalar Mahallesi ile Kale civarında da yapılması gerektiğini ifade etti.

  • 1181
Kaplan: 'Honsalar ve kale altında da çalışma başlatılmalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2 kere görevden alınan ancak mahkeme kararıyla üçüncü kez İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan katıldığı Kent Konseyi toplantısında turizmin geliştirilmesi ve sürekliliğinin sağlanması için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Kastamonu’nun keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olduğunu ancak hak ettiği yeri bulamadığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, 2006 yılından 2016 yılına kadar geçen 10 senelik zaman dilimi içerisinde tanıtım fuarlarına katılım sağlanarak tanıtım açığını gidermeye çalıştıklarını dile getirdi.

“KASTAMONU HAK ETTİĞİ YERE KAVUŞACAK”
Ellerinden geldiği kadar Kastamonu’yu tanıtmaya çalıştıklarını kaydeden Ziver Kaplan: “Sokak sağlıklaştırması, eski eserlerin yeniden onarılması gibi önemli çalışmalar yapıldı. Çalışma yapılması kadar onarılan tarihi değerlerin işlevsel hale getirilmesi de önemli. Bu sadece kamu kurumlarının yapması gereken bir durum değildir. Bu noktada sivil toplum kuruluşları ile iş adamlarına büyük görev düşmektedir. Bakanlığımız tescilli sivil mimariye büyük destek veriyor. Desteğin üçte biri Kastamonu’ya geliyor. Bu da buradaki yoğun çalışmalarımız sonucu oldu. Diğer taraftan İstiklal Yolu Türkiye’nin göz bebeği oldu. Tanıtıma çok büyük katkı sağladı. Ancak İstiklal Yolu organizasyonunun tanıtımını yeterince yapamadık. Bakanlığımızın ve valiliğimizin girişimi ile İstiklal Yolu Yürüyüşü çok önemli bir aşama gösterdi. Bundan sonra umarım burası hak ettiği yere kavuşacak” dedi.

Turizmin gelişmesi için bakanlık belgeli işletme sayısının yıldan yıla arttığına dikkat çeken Kaplan: “2006-2007’ye kadar turizm belgeli konaklama sayımız çok azdı. Şu anda 20’ye ulaştı. Bu da çok önemli bir gelişme. 2006’da gecelik konaklama sayısı yılda 180 binken bugün 450 bine ulaştı. Kastamonu hak ettiği yerde değil. Ama bundan sonra umarım hak ettiği yere kavuştururuz. Belediye Başkanlığımızın sivil mimariye verdiği destekte şu anda 20’ye yaklaştı. Bu sayının daha da artması gerekiyor. Mutlaka kentsel dönüşümle ilgili olarak Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi’nde olduğu gibi Honsalar Mahallesi ve kale altında da çalışma yapılmalı. Lakin bu çalışma yapılırken tescilli yapıların yanında bulunan beton yığınları yıkılmalı. Bunun için de belediye başkanımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.

Kazım BOLAT