Karahasan "5 yılda yüzde 28'e çıkardık"

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, 35 yılda yüzde 15 olan asfalt oranını, son 5 yılda yüzde 28'e çıkardıklarını söyledi.

  • 1392
Karahasan &quot5 yılda yüzde 28'e çıkardık"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Koordinasyon Kurulu’nda konuşan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, sık sık yol konusunda eleştirilere maruz kaldıklarını hatırlatarak, 35 yılda yüzde 15 olan asfalt oranını son 5 yılda yüzde 28’lere çıkardıklarını kaydetti.

Karahasan, şöyle konuştu: “Son 5 yılda ciddi bir çalışma yapıldı. Bin 465 kilometre olan asfalt yol 2 bin 662’ye çıktı. Yaklaşık bin 500 kilometre birinci kat asfalt yaptık. Bu bir Türkiye rekorudur. İstenildiği yerden araştırılabilir. Buna rağmen bir takım eleştiriler alıyoruz. Yapılan eleştirilerin haksız olduğunu düşünüyoruz. Bu konuyu 2 seneden beri dile getirmek istiyorduk ancak dile getiremiyorduk. Taşköprü Belediye Başkanı’nın çöple ilgili sorusuna yanıt veren Karahasan: “Tosya Ortalıca, Taşköprü Alatarla, Araç İğdir, Daday Subaşı gibi büyük yerleşim yerlerinde temizlik ile ilgili bir takım çalışma yürütüyoruz. Alt yapı eksikliklerinin yapılması için gereken ne ise elimizdeki imkanlarla yapacağız. Bu konu dikkate değer bir konudur."

Kastamonu İl Özel İdaresinin bütçesinin büyük olmasa da envanter ve çeşitlilik bakımından oldukça büyük bir kurum olduğunu ifade eden Karahasan, “İl Özel İdaresi olarak işlerimiz çok yoğun. Tüm kurumlarla koordinasyonu en iyi şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla işlerimiz hiç bitmiyor. 12 ay gece gündüz çalışıyoruz. İkinci dönem olarak 132 proje yürütüyoruz. 132 proje için 18 milyon 231 bin TL harcama yaptık. Harcamaların en büyük kısmını eğitim harcamalarına ayırdık. 15 projeyi tamamladık, 54 proje devam ediyor, 14 proje ihale aşamasında, 49 proje aşamasında bulunan işimiz bulunuyor. 2016 yılı ödeneğimiz 90 milyon TL’dir. Yüzde 50 oranında gerçekleşme sağladık. Ancak istediğimiz seviyeye gelemedik. Alt yapıları tam olarak hazırlamadan hedefi tutturmak kolay değil” dedi.