Karahasan: "Hükümet en büyük desteği veriyor"

İl Özel İdare Genel Sekreteri Karahasan: 'Yapılan her işin iyi olması için çaba sarf ediyoruz' dedi.

  • 874
Karahasan: &quotHükümet en büyük desteği veriyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da son 5 yılda çok ciddi yatırımların hayata geçtiğini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, kurum olarak hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını, bu çalışmaların özellikle kırsal kesimde yoğunlaştığını kaydetti.

Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nda İl Özel İdaresi olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Genel Sekreter Zafer Karahasan, son 5 yıl içinde Kastamonu’yu adeta şantiyeye çevirdiklerini ifade etti.

“YAPILAN HER İŞİN İYİ OLMASI İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”
Tüm yatırımların tamamladığında Kastamonu’nun Türkiye’nin önemli şehirlerinden bir tanesi haline geleceğine dikkat çeken Zafer Karahasan: “Tüm kurumların tam birliktelik içinde, tamamen vizyona uygun, Kastamonu kimliğine uygun çalışacağını ümit ediyorum. Kendi kurumumuzla ilgili diğer tüm kurumlarla çok iyi ilişkiler içinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Özel İdare kanununda çok geniş bir çerçevede çalışıyoruz. Şehir içinde belediye ile dışında da diğer kurumlarla ortak yürüttüğümüzü birçok proje var. Biz valimizin destek ve himayelerinde üzerimize düşen tüm işleri eksiksiz ve kusursuz yapıyoruz. Kastamonu için tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Tarihi Kastamonu’nun son dönemde yaptığı sokak sağlamlaştırma projesi, Hükümet Konağı restorasyonu, Kale’nin projesi, Saray Hamamı gibi önemli eserlere imza koyduk. Bu konuda belediye ile çok önemli ilişkiler içinde birlikte çalıştık. Yine başta havalimanı olmak üzere birçok ulaşım arterlerinde karayolları ile çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Bizim de kırsal kesim yol ağlarında grup köy yollarını ilçeler bazında coğrafyayı birbirine bağlama yönünde çalışmalarımız var. DSİ ile beraber çalıştığımız dere ve yerleşim yerleriyle ilgili ıslah çalışmalarımız var. Milli Eğitim ile başta eğitim hadisesi olmak üzere ciddi çalışmalarımız var. Sağlıkla ilgili diş hastanesi, 112 Acil gibi önemli çalışmalarımız var. Bunlar çok kısa sürede tamamlanacak. Kastamonu’da işler çok düzenli, vizyona bağlı ve ileriye dönük ilerliyor. Yapılan her işin iyi olması için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Kastamonu’nun sadece bölgenin değil, Türkiye’nin önemli bir şehri olacağı inancını yineleyen Karahasan, hükümetin Kastamonu’ya Cumhuriyet tarihinin en büyük desteğini verdiğini vurguladı.

Kazım BOLAT