Kasaplar Çarşısı mülk sahipleri yeni avan projesini inceledi

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, tak arzusunun Kasaplar Çarşısının yapılması olduğunu kaydetti.

  • 1145
Kasaplar Çarşısı mülk sahipleri yeni avan projesini inceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’nun tarihi ve kültürel zenginliğini ayağa kaldırarak turizm merkezi oluşturmayı, şehrin ismini Dünya Kültür ve Miras Listesi’ne yazdırarak kentin değerlerini dünyaya tanıtmayı hedefleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kasaplar Çarşısı’nın (Nasrullah Çarşısı) yeni avan projesini mülk sahiplerine sundu.

Kastamonu Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya katılan mülk sahipleri yeni projenin uygulanması gerektiği görüşünde birleşti. Mülk sahiplerinin isteği doğrultusunda düzenlemeler yapılan Kasaplar Çarşısı Projesi’nin bölgenin ticari canlılığını kaybetmemesi adına önemli olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, tek arzusunun projenin biran önce başlaması olduğunu söyledi.

Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi’nden Kefeliye uzanan ikinci etap sokak sağlıklaştırma projesi, Bakırcılar Çarşısı Cephe iyileştirme projesi, Nasrullah Meydanı Kentsel Tasarım Projesi, Aşirefendi Hanı Cephe iyileştirme projesi ve Kasaplar Çarşısı projelerini bir bütün olarak düşündüğünün altını çizen Başkan Babaş, bölgenin cazibesinin artması gerektiğini bunun içinde zaman kaybedilmemesini istedi. Projeyle ilgili mülk sahiplerinin muvafakatleri imzalaması gerektiğini belirten Başkan Babaş, “Ben buranın yapılması adına gerekeni yaptım yapacağım. Pazartesi mülk sahiplerinden oluşan proje komisyonuyla toplantı gerçekleştireceğim. Bu işte birlik beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. Tüm mülk sahiplerinin projede haklarını aldığı düşüncesindeyim. Hedefim bölgeyi turizm merkezi haline getirmek. Bu noktada güçlü olmalıyız. Aksi taktirde ciddi bir fırsat kaçırılır. Karar artık siz mülk sahiplerinde. Ekiplerimiz ve komisyon üyeleri muvafakat almak adına sizlerle görüşecekler. Muvafakatler verildiği an projenin hızla başlaması adına ne gerekiyorsa yapacağım. Projenin çok önemli olduğunu unutmamalısınız. Şahsım ve ekibim konuyla ilgili çalışmalarını sürdürecektir. Tabi sizden de bu noktada destek bekliyorum” diye konuştu.