Kastamonu Belediyesi'nden Özel Uğurlu atağı

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Özel Uğurlu Royal Hospital için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

  • 4832
Kastamonu Belediyesi'nden Özel Uğurlu atağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, icra kurula tarafından satışa çıkartılan Özel Uğurlu Royal Hospital Hastanesi için Kastamonu’nun menfaatine ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Özel Uğurlu Royal Hospital binasının satışıyla ilgili Belediye Başkanı Tahsin Babaş girişimlerde bulundu. Belediye Başkanı Tahsin Babaş, konuyla ilgili ilk olarak Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir, AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kayıkçı, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri ve teşkilat mensuplarıyla makamında geniş bir toplantı yaparak düşüncelerini paylaştı.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yaptığı görüşmelerin ardından önceki akşam gerçekleştirilen Kasım ayı Belediye Meclisi ikinci toplantısında Özel Uğurlu Royal Hospital’in icra yoluyla satışı hakkında açıklamalarda bulundu.

Hastanenin alınmasıyla ilgili Belediye olarak bir çalışma yaptıklarını doğrulayan Başkan Babaş, “Buranın durumu memleket meselesi haline geldi. Biz Kastamonu Belediyesi olarak ilimizin her türlü sorununu yakından takip etmek ve çözüm üretmek durumundayız. Bu düşüncemiz sayesinde birçok projeyi hızla hayata geçirdik” dedi.

28 Kasım’da yapılacak ikinci satışta binayı alan olmaz ise üçüncü satışa kadar gerekli çalışmanın tamamlanacağını ifade eden Başkan Babaş, burada yapacakları görüşmeler sonunda problemleri çözerek herkesi ortak bir paydada buluşturdukları ve Kastamonu kamuoyunun da onay aldıkları an binayla ilgili gerekenin yapılacağını vurguladı.

Finansman için gereken mercilerle görüşmelerin sürdüğünü de ifade eden Başkan Babaş, amaçlarının binayı alarak kiraya vermek ve işletmeye açılmasını sağlamak olduğunu iletti. Amacının Kastamonu’ya hizmet etmek olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Konuyu kıymetli belediye meclisimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızla da istişare edeceğiz. Bu binanın burada atıl vaziyette kalmasını istemiyoruz. Yapacağımız istişarelerden çıkan ortak görüşe göre hareket edeceğiz. Buranın kararını hep birlikte vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Özel Uğurlu Royal Hospital binasına icra yoluyla gerçekleştirilmek istenen ilk satışına talip çıkmamıştı. Binanın ikinci satış tarihinden üç gün önce ise icra yoluyla satış kararın bozulmasıyla ilgili yüklenici firmanın açtığı davanın üçüncü duruşması gerçekleştirilecek.

Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminali önündeki üst geçitle ilgili de bilgiler veren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, buranın asansör sistemiyle ilgili ihalenin yapıldığını en kısa zamanda asansörün yapılacağını söyledi.