Kastamonu tarihi Güdümlü Proje ile yenilenecek

Kastamonu Belediyesi, Güdümlü Projeyi hayata geçirmek için KUZKA ile sözleşme imzaladı.

  • 911
Kastamonu tarihi Güdümlü Proje ile yenilenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi, Güdümlü Projeyi hayata geçirmek için KUZKA ile sözleşme imzaladı.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Bakırcılar Çarşısı Cephe İyileştirme projelerine finansal destek sağlayacak olan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile sözleşme imzaladı. Vali Yaşar Karadeniz’in de katıldığı imza töreninde KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç, attığı imzanın ardından projenin Kastamonu’ya hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Kastamonu’nun geleceğinin tarihinde saklı olduğunu yineleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Dünya Kültür Miras Listesi hedefine ulaşmak için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade ederek, “İlimiz tarihi değişim ve gelişim içerisindedir. Bu süreç bizi Büyük Türkiye’nin Güçlü İli Kastamonu hedefine taşıyacaktır. Buna inancım tamdır. Bölgede bulunan Şeyhoğlu Konağı ile Atabey Konağı’nın restorasyonları ve Seyrangah Projesi’nin tamamlanması, Nasrullah Meydanı Kentsel Tasarım projesinin ihalesi yapılarak başlanması ve Teleferik Projesinin ihalesinin tamamlanması uzun soluklu ve ciddi bir çalışma sonucunda önemli süreçlerden geçti. Güdümlü Proje olarak adlandırılan 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Bakırcılar Çarşısı Cephe İyileştirme projeleri kapsamında toplam 170 binanın cephe iyileştirmesi yapılacak. 12 anıtsal yapının ise çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek” dedi.

Kastamonu’da turizm alt yapısının hazırlanması noktasında çalışmaların aralıksız devam edeceğini söyleyen Başkan Babaş, “Projemize finansal açıdan destek veren KUZKA’ya teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte Güdümlü Projemizi de hızla ihale ederek çalışmalara başlayacağız. Kastamonu’muzun tarihini canlandırmak adına çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürüyoruz. Güdümlü Projemiz kapsamında Yavuz Selim, Atabeygazi, Hepkebirler, Akmescit, Hisarardı Mahalleri ile Kefeli, Atabey ile İbn-i Neccar Sokakları’nda uygulanacak. 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma projesi olarak belirlenen bölgedeki 550 metrelik yol güzergahında bulunan 14 tescilli yapı, 6 tescile önerilen yapı ve 50 adet tescilsiz yapının dış cephe sağlıklaştırması yapılacaktır. Bu doğrultuda 11 anıtsal yapının da çevre düzenlemesini gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Proje ile Bakırcılar Çarşısı’nda ikisi tescilli 98’i tescilsiz olmak üzere yaklaşık 100 binaya cephe iyileştirmesi yapılacağını ifade eden Başkan Babaş, "Kastamonu’muzun kurtuluşunun tarihinde saklı olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Bu doğrultuda yapacağımız çalışmalar sonunda hedefimiz olan ve ilimizin hak ettiğine inandığım Dünya Kültür Miras Listesi’ne Kastamonu isminin yazılmasını sağlamak istiyoruz. Önemli bir hedefimiz var. Büyük bir birliktelikle bu hedefe ulaşılacağı kanısındayım. Bölgedeki tüm çalışmalarımız tamamlandığında tarihi Kastamonu’nun ihtişamını hissettirecek caddelerimiz canlanacaktır” şeklinde konuştu.