Kastamonu ve Sinop'ta cevizler aşılanıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), orman ürünlerinden ekonomik gelir elde etmek maksadıyla çalışmaları sürdürüyor.

  • 1850
Kastamonu ve Sinop'ta cevizler aşılanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda vatandaşlar için önemli bir gelir getirici tür olan ceviz fidanında aşılama çalışmaları başladı.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Daday, Kastamonu-Gölköy ve Sinop Bektaşağa Fidanlıklarında ceviz aşılama çalışmalarına başladı. 2016 yılında 15 bin 500 adet aşılı ceviz üretilen fidanlıklarda 2017 yılı için belirlenen 14 bin fidan hedefi genişletildi. Bu çerçevede Daday ve Gölköy Fidanlığında 7 bin, Bektaşağa Fidanlığında 5 bin adet olmak üzere geçen yıla göre yüzde 23 artışla 19 bin adet aşılı ceviz üretimi hedefleniyor.

“Köylümüzü kalkındırmayı vazife edindik”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ceviz türünün ekonomi için değerine dikkat çekerek, “Her bölgemizin coğrafi yapısına göre gelir getirici türler için eylem planları hazırladık. Kastamonu ve Sinop’ta da Ceviz Eylem Planını uyguluyoruz. Geçen yıl 12 bin hedefi aşılarak 15 bin 500 adet aşılı ceviz üretildi. Bu yıl üretimimizi 19 bine çıkaracağız. Çünkü Bakanlık olarak köylümüzü kalkındırmayı vazife edindik. Köylülerimizin gelirini artırmaya ve onlar için ek gelir kapısı olacak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.