Kastamonu'da çöp konteynırları yer altına alınıyor

Kastamonu Belediyesi çöp konteynırlarıyla ilgili pilot çalışmasını tamamladı.

  • 2296
Kastamonu'da çöp konteynırları yer altına alınıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çöp konteynırları yer altına alınması yönünde Kastamonu Belediyesi’nin başlatmış olduğu projede pilot uygulamalar sona erdi. İnönü Mahallesi, Aktekke Mahallesi, Kuzeykent Mahallesi ve Saraçlar Mahallesi’nde belirlenen toplam 5 noktada yapımı gerçekleştirilen yer altı çöp konteynırlarında dün Belediye Başkanı Tahsin Babaş incelemelerde bulundu. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören estetik açıdan ve hijyen açısından da önemli olan yer altı çöp konteynırlarının il merkezi genelinde uygulanacağı Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından açıklandı. Çöplerin artık yeraltında depolanacağını belirten Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Çöp konteynırlarını yer altına alınmasıyla ilgili pilot uygulamalarımızı gerçekleştirdik. Bu projenin yapımının uygun olduğu mahallelerimizde çöp konteynırlarını yer altına alacağız. Gelişmiş Avrupa kentlerinde olan sistemi ilimize kavuşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Yer üstü klasik konteynırlara göre daha fazla çöp depolama kapasitesine sahip olan yer altı çöp konteynerleri hidrolik sistem yardımıyla bulunduğu alandan çıkartılarak çöp kamyonlarına nakledilebiliyor.

Ekmek israfı belediyenin bu projesiyle önlenecek

Kastamonu Belediyesi yer altı çöp konteynır projesinin yanı sıra bayat ekmeklerin israfını önlemek adına da önemli bir çalışma başlattı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Ekmek israfını önlemek istiyoruz. Dünya’da bugün bir dilim ekmek bulamayan insanlar var. Konuda çok hassasız. Bu nedenden mahallelere Bayat Ekmek Toplama Kutuları kurduk. Vatandaşlarımız bayat ekmeklerini bu kutulara attıkları taktirde ekiplerimiz bunları toplayacak. Toplanan ekmekler sokak hayvanlarımızın ve yaban hayatının beslenmesinde kullanılacak. Bu noktada vatandaşlarımızın duyarlı olacağı düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.