Kastamonu'ya 150 yataklı hastane geliyor

Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi, 16 bin metrekare kapalı alanda 150 yataklı yeni hastane yapılacağının müjdesini verdi.

  • 12227
Kastamonu'ya 150 yataklı hastane geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nin ortakları ve yöneticileriyle birlikte bir toplantı yaptı. Toplantıda gurubun yeni hastane yatırım planını inceleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yaklaşık 2,5 yıldır gündemde olan yeni hastane inşaatı yatırımı için Kastamonu Belediyesi olarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Yeni hastanenin yapılacak olan bölgeye de canlılık kazandıracağını belirten Tahsin Babaş, imar ve gerekli izinlerle ilgili bir sıkıntının olmadığını belirterek, son prosedürlerin de tamamlanarak yatırıma en kısa sürede başlanabileceğini kaydetti.

Kastamonu’da eksikliği sürekli hissedilen anjiyo ünitesinin de yeni yapılacak olan hastanede gerekli izinlerin alınmasıyla birlikte yapılabileceğini söyleyen Başkan Babaş, anjiyo ünitesi izni için hastanenin ortak ve yöneticilerinin kendilerinden talepleri olduğunu ve bu iznin alınabilmesi için çaba sarf edeceklerini ifade ederek, el bileğinden anjiyo yapan bir doçentin de Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi bünyesinde çalıştığını öğrendiklerini ve bu yüzden her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Hastane hakkında bilgilendirmede bulunan Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sinan Altıkulaçoğlu ise, “Birçok Kastamonu ilçesinin yol güzergahı olan İnebolu yolu üzerinde yapımına başlanacak olan hastane, 16 bin metrekare kapalı alanda 150 yatak kapasitesi ve 6 adet ameliyathaneye sahip olacak. Çağdaş bir mimari ile oluşturulan geniş ve ferah ortamı, teknolojik cihazlarla donatılmış altyapısı ile genel amaçlı bir hastane olarak tıbbın tüm branşlarında hizmet verecek. Diyaliz merkezinin de hastane bünyesine katılması planlanan hastanede oluşabilecek tüm komplikasyonlara hızlı bir şekilde müdahale edilebilecek” dedi.

Toplantıda Başkan Babaş, hastanenin ortak ve yöneticilerinden detaylı bilgiler aldı.