KGC: Yolcuyu küstürmeyin!

THY'nin Kastamonu için aldığı 'operasyonel' kararlar 'ŞOK' etkisine neden oldu

  • 1726
KGC: Yolcuyu küstürmeyin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

THY, Ekim ayı için 8 seferini iptal ettiğini duyurdu. Kastamonu’yu üzen karar bununla da sınırlı değil. Haftanın 7 günü olan seferler haftanın 5 gününe düşürüldü.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz: “Yolcu ortalaması uçak başına 120 civarında iken, ayrıca İzmir seferlerinin de başlaması yönünde büyük talep varken alınan bu son karar çok manidardır. Kastamonulu hemşerilerimizin ayağı yeni yeni Havalimanına alışırken, yolcumuzu küstürmememiz gerekir. Çağrımız tüm yetkili ve etkili kişileredir, derhal THY’nin kapısı çalınsın ve bu tür yolcuyu küstürmeye yönelik kararlara artık bir son verilmesi sağlansın” diye konuştu.

İZMİR SEFERİ NE OLDU?

İstanbul seferlerinde yolcu sayısının istenilen düzeylerde olduğunu hatırlatan Yılmaz: “Durum böyle iken haklı olarak İzmir seferlerinin de başlatılması yönünde Kastamonuluların son iki yıldır beklentisi var. Bu beklentiyi karşılayacak adımların atılması bir yana, İstanbul seferlerini de sıkıntıya düşürecek kararların alınması Kastamonuluları üzüyor” dedi.

5 Temmuz 2013 tarihinden itibaren Kastamonu Havalimanı’na sefer gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY), son aldığı kararlarla Kastamonuluları üzdü.

‘Operasyonel sebepler’ adı altında alınan kararlara göre; THY, 4-6-11-13-18-20-25 ve 27 Ekim 2016 tarihlerinde Kastamonu seferlerini iptal ettiğini duyurdu. Bu tarihlerde Kastamonu-İstanbul seferleri olmayacak. Kastamonu’yu üzen karar bununla da sınırlı değil. Ayrıca Kasım ayından itibaren Mart 2017 sonuna kadar yani kış sezonunda haftalık sefer sayısı 5’e düşürüldü. Kastamonu’da kış sezonunda Salı ve Cumartesi günleri THY’nin İstanbul seferleri olmayacak.

YOLCU SAYISINDA SORUN YOK!

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz, THY’nin son aldığı kararlara sert tepki gösterdi. Yılmaz: “Kastamonu-İstanbul seferlerinde, yolcu ortalaması uçak başına 120 civarında iken, ayrıca İzmir’e haftanın 2 veya 3 günü sefer konulması talebi varken, THY’nin İstanbul seferlerini iptal etmesi ve azaltması kararı çok manidar. Bilindiği üzere Kastamonu Havalimanı, yılların özlemi olarak 2013 yılında açılmış yeni bir Havalimanıdır. Kastamonulu hemşerilerimizin ayağı yeni yeni Havalimanına alışırken, sefer sayılarının azaltılması ve iptal edilmesi yolcu sayılarını olumsuz yönde etkileyeceğe benziyor. Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti olarak çağrımız tüm yetkili ve etkili kişileredir, derhal THY’nin kapısı çalınsın ve bu tür yolcuyu küstürmeye yönelik kararlara artık bir son verilmesi sağlansın” diye konuştu.

TALEPLERİMİZ

Havayolunun daha etkin kullanılmasının önemine dikkat çeken KGC Başkanı Yılmaz, talepleri şu şekilde sıraladı: “Şehrimizden ve Batı Karadeniz Bölgesi'nden İzmir ve komşu vilayetleri ile Antalya ve komşu vilayetlerinde önemli bir nüfus yaşamaktadır. Ayrıca turizm amaçlı vilayetimize gelen misafirler de, İstanbul Atatürk Havalimanı ya da Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden aktarmalı, havayolu ile Batı Karadeniz Bölgesine/ilimize gelmektedirler. Kastamonulular olarak öncelikle İzmir, daha sonra da Antalya seferlerinin de başlamasını bekliyoruz.”