KUZKA'dan odak grup toplantısı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), TR82 Bölgesi'ndeki ilgili tüm kurum ve kuruluşları aynı vizyon etrafında birleştirmeyi ve hedeflere ulaşmak için eylemleri belirlemek amacıyla düzenlediği 'İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi' odak grup toplantılarının ikincisini Kastamonu'da gerçekleştirdi.

  • 676
KUZKA'dan odak grup toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi’nde yer alacak sorunları ve hedefleri belirlemek amacıyla KUZKA Kastamonu Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen odak grup toplantısına Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç’in yanı sıra çok sayıda yerel kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

İki grup halinde gerçekleştirilen toplantının öğleden önceki bölümüne kamu kurum ve kuruluşlarını temsilen Kastamonu Belediyesi, İl Özel İdaresi, Üniversite, Defterdarlık, Orman Bölge Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, DHM Kastamonu Havalimanı, TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğü, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, TÜİK ve İŞKUR’dan yönetici ve temsilciler katılırken, öğleden sonraki bölümünde ise çoğunluğunu özel sektör temsilcilerinin oluşturduğu Tosya Belediyesi, Tosya, Seydiler ve Taşköprü OSB ve Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’ndan yönetici ve temsilciler yer aldı.

Toplantının açılışında konuşan KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Genç, stratejik çalışmanın Bölgenin vizyon ve hedefleri konusunda önemli olduğuna vurgu yaparak; “Bu çalışmalar Kastamonu, Çankırı ve Sinop’un yatırım destek ve tanıtım konusunda, fotoğrafını çeken, başlıca sorun alanlarını tespit eden, geleceğe dair öngörülerde bulunan ve sorun alanlarının çözümüne ilişkin her türlü faaliyet, işlem ve tedbirleri ortaya konacak, kısaca Bölgemizdeki illerin yatırım ortamı tanıtım stratejisi için yol haritasını oluşturacak.” dedi.

KUZKA toplantı salonunda bir araya gelen yerel kamu ve özel sektör kurum ve kuruluş temsilcileri, hazırlanan taslak çalışmada yer alan imalat sanayi ve turizm sektöründeki mevcut sorunları ele aldı. Kastamonu’da yatırım yerlerinin durumu ve turizm sektörüne yönelik yapılması gereken çalışmaların da detaylı görüşüldüğü toplantıda, eylem planı taslağı üzerinde katılımcılardan kendi alanlarına ilişkin görüşler de alındı.

2016 yılı içinde tamamlanması hedeflenen İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejileri, KUZKA Yönetim Kurulu tarafından onaylanmasının ardından nihai şeklini alacak. 2017-2023 yıllarını kapsayacak şekilde oluşturulacak İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejilerinin tamamlanması sonrasında ise KUZKA tarafından 2017 Eylem Planı’nın hazırlanması planlanıyor.