"Memur ve emekliler için ek zam istiyoruz"

Türk Büro-Sen Kastamonu Şube Başkanı Ali İhsan Bayram yazılı basın açıklamasında bulundu.

  • 951
&quotMemur ve emekliler için ek zam istiyoruz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayram; "TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre Mart ayı enflasyonunu geçen aya göre %1.02 artarak, %4,34 olarak gerçekleşti. Hükümet ile yetkili ama etkisiz konfederasyonun imzaladığı toplu sözleşmeye göre memurlar ve memur emeklileri 2017 yılının ilk 6 ayında %3 zam alacak. TÜİK’in açıkladığı Mart ayı enflasyon rakamı memurun 6 ay boyunca alacağı %3 zammı eritti. Enflasyon şimdiden %4,34’e çıktı. Bu durumda memurların 6 ay için almış olduğu %3 zam eridi. Şubat ayı enflasyonunun da beklenenin üstünde çıkmasıyla memurlar 3. aydan itibaren kesesinden yemeye başlamıştı.

HÜKÜMETİN ENFLASYON HESABI 2. AYDA ŞAŞTI
Kamuda çalışan 3 milyona yakın memur ile 2 milyona yakın memur emeklisi, hükümetin tutmayan enflasyon hesapları nedeniyle ekonomik kayba uğrayarak, enflasyon mağduru olmaktadır. Bilindiği üzere, Memur-Sen’in 2016-2017 yılı toplu sözleşmesinde yaptığı enflasyon oyunu sebebiyle, memurlar 2016 yılında %1.8 enflasyon kaybına uğramıştı. En düşük memur maaşında ortalama aylık kayıp sosyal yardımlar hariç 37 TL, ortalama memur maaşındaki kayıp ise aylık sosyal yardımlar hariç 43 TL civarında gerçekleşmişti. Anlaşılan o ki, hükümetin daha 3. Aydan şaşan enflasyon hesabı ile memurlar 2017 yılını da büyük zararla kapatacak, enflasyon karşısında ezilmeye devam edecektir. Ayrıca, memurlarımızın büyük bir bölümü de Mart ayı itibariyle %15’lik vergi diliminden, %20’lik vergi dilimine girmiştir.

EK ZAM TALEP EDİYORUZ
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, memurları ve memur emeklilerini yıllardır enflasyona ezdiren hükümeti kınıyoruz. Hükümetin yanlış enflasyon hesaplamaları, ülkemizin içinden geçtiği zor koşullar ve artan döviz; memur ve memur emeklilerinin belini bükmüştür. Hükümeti, “memuru enflasyona ezdirmeyiz” sözünü tutmaya, memurların ve memur emeklilerinin mali haklarında iyileştirme yapmaya, enflasyon kaybının telafisi için acilen ek zam yapmaya davet ediyoruz." dedi.