Nasrullah Meydanı projesi, ihaleye çıkıyor

Nasrullah Kadı Camii'nin restorasyonunun tamamlanmasının ardından Tarihi Kentler birliği tarafından Proje Ödülü verilen Nasrullah Meydanı projesi de hayata geçiyor.

  • 2737
Nasrullah Meydanı projesi, ihaleye çıkıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın tarihi gün yüzüne çıkartacak ve Kastamonu’yu uluslararası vizyona taşıyacak olan tarihi projelerinin arasında yer alan Nasrullah Meydanı Kentsel Tasarım Projesi inşaat ihalesi için gün saymaya başladı.

Tarihi Kentler Birliği tarafından ‘Proje Ödülü’ne layık görülen Nasrullah Meydanı Kentsel Tasarım Projesi’nin yapım ihalesi için tüm çalışmalar tamamlandı. Nasrullah Kadı Camii’ndeki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından hız kazanan proje için Belediye Başkanı Tahsin Babaş, gerekli birimlere talimatı verdi. Kastamonu’nun tarihi meydanına değer katacak olan projenin 10 gün içerisinde ihaleye çıkarak yapımına biran önce başlanacağı öğrenildi.

Kastamonu’yu şaha kaldıracak kültürel ve tarihi projelerle ilgili tüm çalışmaları bizzat takip eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Dünya Miras Listesi hedefi doğrultusunda hazırlanan tüm projeleri hızla ihale ederek tamamlamak istediğini kaydetti.

Yaklaşık 1,5 yıldır projelerin tamamlanarak gerekli onayların alınmasını sabırsızlıkla beklediğini vurgulayan Başkan Babaş, “Kastamonu’muzun saklı hazinesi olan tarihini gün yüzüne çıkartmak istiyorum. Bu noktada ekiplerimizle birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kastamonu’muzun kurtuluşunun tarihi ve kültürel değerlerinde olduğu düşüncesindeyim. Benim vizyonum atıl vaziyette olan tarihi ve kültürel değerlerimizi restore ederek onları gelecek nesillere en doğru şekilde teslim etmektir. Nasrullah Meydan projemizde bu bağlamda çok önemlidir. Burada yapacağımız çalışma sonrasında tarihi meydanımızın çehresi muhteşem bir görünüme kavuşacaktır. Tarihi Kentler Birliği tarafından Proje Ödülü’ne layık görülen projemizin ihalesini önümüzdeki hafta içerisinde yapmayı planlıyoruz. Özellikle Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi’nden Kefeli’ye uzanan yolda yapacağımız sokak sağlıklaştırma projesi, Bakırcılar Çarşısı Cephe İyileştirme Projemiz ve Hanlar Bölgesi’ni ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

Nasrullah Kadı Camii’nin restorasyonunun tamamlanarak yeniden ibadete açılmasının kendisini mutlu ettiğinin altını çizen Başkan Babaş, yapılan çalışmanın aslına uygun gerçekleştirilerek tarihin yeniden canlandırılmasının öneminin büyük olduğunu söyledi.

Nasrullah Meydan Projesi’nin tamamlandığında bölgenin bambaşka bir görünüme kavuşacağını söyleyen Başkan Babaş, “Nasrullah Meydanı ile bir bütün olarak düşündüğümüz ve uzun süredir üzerinde durduğumuz Kasaplar Hali projemiz ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Proje çalışmalarını tamamladığımız projemizde bazı esnaflarımızın razı olmamasından ötürü başlanamadı. Konuyla ilgili görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Bura için 5 farklı proje hazırladık ancak bazı kişileri ikna edemedik. Ancak kararlıyız Kasaplar Hali’yle ilgili görüşmelerden bir sonuç çıkmaz ise cephe iyileştirme yapabiliriz. Ya da herkes ikna olursa özenle hazırladığımız projeyi uygulamaya koyarız”

“Aşir Efendi Hanı’nın projesini tamamladık”
Nasrullah Meydanı projesinin bir diğer ayağı olarak görülen Aşir Efendi Han’ının cephesini iyileştirmek istediklerini ifade eden Başkan Babaş, “Bunun için gerekli projeyi hazırladık. En kısa zamanda tarihi hanımızı da ilimize yakışır bir görünüme kavuşturacağız. Burada da esnaflarımızdan her hangi bir talebimiz olmayacak. Tarihi hanımızı cephe iyileştirmesini gerçekleştirerek hanlar bölgesi, Nasrullah Meydanı ve Bakırcılar Çarşısı’yla birlikte büyük bir bütünlük yakalamayı hedefliyoruz. En başından bu tarafa Kastamonu’muzun ismini Dünya’ya duyurmak için adımlar atıyoruz bundan sonra da bu yolda ilerleyeceğiz ve hedefimize ulaşacağız” şeklinde konuştu.