Orman köylülerine dev destek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kastamonu'da orman köylülerine 22,4 milyon TL kredi desteği sağladı. 

  • 1167
Orman köylülerine dev destek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Kastamonu’daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 22,4 milyon TL kredi desteği verildi.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kastamonu’da da güneş enerjisi, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı ve fenni arıcılık gibi konularda orman köylülerine 22,4 milyon TL kredi desteği sağladı. 5 bin 673 aileye güneş enerjisi, 700 aileye süt sığırcılığı, 2 aileye süt koyunculuğu, 10 aileye besi sığırcılığı ve 364 aileye fenni arıcılıkta olmak üzere toplam 6 bin 749 aileye 22 milyon 430 bin lira tutarında kredi desteği verildi. 2016 yılı içinde Kastamonu’daki 400 aileye toplam 4 milyon 300 bin lira kredi desteği verilmesi planlanıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını söyledi. Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirtti.