Orman köylüsüne 6,7 milyon TL katkı sağlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor.

  • 1419
Orman köylüsüne 6,7 milyon TL katkı sağlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda Kastamonu’da ve Sinop’ta bulunan orman köylüsüne 6,7 milyon TL kredi desteği sağlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler, ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Kastamonu ve Sinop’taki orman köylülerine 2016 yılında 6,7 milyon TL kredi desteği verildi.

Kastamonu ve Sinop’ta 742 aileye destek verildi.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kastamonu ve Sinop’ta da güneş enerjisi, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, manda yetiştiriciliği ve fenni arıcılık gibi konularda orman köylülerine 6,7 milyon TL kredi desteği sağladı. Kastamonu ve Sinop’ta 420 aileye güneş enerjisi, 206 aileye süt sığırcılığı, 4 aileye süt koyunculuğu, 13 aileye besi sığırcılığı, 4 aileye manda yetiştiriciliği ve 95 aileye fenni arıcılıkta olmak üzere toplam 742 aileye 6 milyon 750 bin lira tutarında kredi desteği verildi. Ayrıca 40 aileye de köy evleri elektrik tesisatı yenileme kredisi verilerek köylerdeki eski evlerde elektrikten kaynaklı yangın tehlikesinin önüne geçildi.

“Projeler çeşitlendirilerek devam edecek”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını söyledi. Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Prof. Dr. Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirtti.