Özendi '10 yılda zor biter'

Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Kastamonu-İnebolu arasına yapılması planlanan karayolunun 10 yılda zor bitebileceğini söyledi.

  • 1722
Özendi '10 yılda zor biter'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yürütülen projeler hakkında bilgiler veren Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Vali Mesut Yıldırım’ın Kastamonu-İnebolu arasına yapılması planlanan karayolunun kaç yılda bitirileceği şeklindeki soruna “10 yılda zor biter” diye cevap verdi.

Gerekçelerini açıklayana Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Kastamonu’nun büyük ulaşım projeleri arasında yer alan Kastamonu-İnebolu Karayolu projesinin büyük proje olduğunu ve mevcut çalışma koşulları düşünüldüğünde 10 yıldan önce bitirilmesinin mümkün olamayacağını kaydetti.

Özendi, Karayollarının büyük proje olarak Ilgaz Tüneli ve Kastamonu-İnebolu Yolu olduğuna dikkat çekerek, Kastamonu’da toplamda 2 milyar 390 milyon TL’yi bulan 19 proje yürüttüklerini söyledi.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nde son aşamada olduklarını söyleyen Özendi, “Ilgaz Tüneli projemizde artık son aşamaya ulaşmış bulunuyoruz. Kaplama, aydınlatma, havalandırma çalışmaları aralıksız sürüyor. Aralık ayı içerisinde belirleyeceğimiz bir günde büyük bir törenle tüneli vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Ayrıca mevcut dağ yolunda asfaltlama, üst yapı çalışmaları devam ediyor. Kastamonu güzergahından zirveye kadar olan bölümde çalışmaları son aşamaya getirdik. Çok az bir işimiz kaldı. Güzel bir çalışma oluyor. Önümüzdeki sene ise zirveden Çankırı’ya kadar olan kısmı tamamlayacağız. Bu çalışmalar tamamlandığında Ilgaz Dağı yolunda standartların üzerinde bir yola kavuşacağız” dedi.

Kastamonu-İnebolu Yolu projesinde proje çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Özendi, şöyle konuştu: “Projede birinci etap olan Seydiler’e kadar yapım çalışmaları tamamlandı. 38 kilometre içinde 28 kilometreyi aşan tünel çalışması bulunuyor. 2017 yılında ihale sürecinin başlatılması için girişimlerimizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bitimi konusunda net bir tarih vermek zor. Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nin yapım tarihini mevcut durumda göz önüne alırsak 10 yılda zor biter gibi duruyor. Ancak yıllar içerisinde harcanacak kaynaklar, ayrılacak ödenekler ile süre azalabilir. Konuyu şuanda mevcut ödeneklere göre değerlendiriyorum. Devletimiz tarafından ek ödenekler ayrılır, para konusunda da sıkıntı olmazsa, özel ödenekler getirilirse 5 sene içerisinde tamamlanır diye düşünüyorum. Özel ödenekler konusunda ciddi girişimlerimiz olmalı. Aksi taktirde Kastamonu-İnebolu yolu 10 yılda zor tamamlanır”