Parkomat para bastı

Kastamonu Belediyesi tarafından 2012 yılında şehir içi trafik akışının daha rahat sağlanabilmesi amacıyla hayata geçirilen parkomat uygulamasından 2016 yılında 282 bin TL gelir elde edildi.

  • 3655
Parkomat para bastı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi, belirli noktalarda trafiği rahatlatmak ve daha modern bir görünüm kazandırmak için Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu tarafından 2012 yılında geliştirdiği parkomat uygulaması büyük gelir kaynağı oldu.

15-30-45 ve 1 saat esasına göre ücretlendirme uygulanan parkomat uygulamasında ana caddelere park fiyatlarını belirten levhalar asıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinde tartışmalara neden olan ve yargı kararları ile kaldırılan parkomat uygulamasında hayata geçtiği tarihten 2017 yılına kadar geçen 5 yıllık süreçte ciddi manada herhangi bir şikayet konusu yaşanmadı.

İlk hayata geçtiği dönemde sadece belli güzergâhlarda uygulanan parkomat uygulaması genişletilerek yaygınlaştırıldı. Kastamonu Belediyesi 2016 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü belediye meclisinde parkomat uygulamasının ne denli önemli bir gelir kaynağı olduğu ortaya çıktı. Diğer illere göre en asgari düzeyde uygulanan tarifeye rağmen parkomat uygulamasından Kastamonu Belediyesi 2016 yılında 282 bin TL gelir elde etti.

Kastamonu Belediyesi’nin parkomat uygulaması bir yandan belediye için gelir kapısı haline gelirken kent trafiğinin ve park sorunu konusunda büyük bir rahatlama sağladı.

Kazım BOLAT