Şahin: 'Asıl suçlu yine biz Tosyalılar'

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, ilçelerindeki kamu ve belediye yatırımları hakkında gazetecileri bilgilendirdi.

  • 1181
Şahin:  'Asıl suçlu yine biz Tosyalılar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC), Ekim ayı Yönetim Kurulu toplantısı için geride bıraktığımız hafta sonunda Tosya ilçesine bir program düzenledi. Program kapsamında Belediye Tesisleri’nde gazetecileri ağırlayan Belediye Başkanı Şahin, çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

“Belediyecilikte hizmet noktasında çok mütevazi değiliz. Tosya’da önemli hizmetler yaptığımızı söyleyebilirim. Belediye olarak devrim niteliğinde işler yaptık” diyen Şahin, daha çok kamu yatırımları üzerine konuştu.

“Kamu yatırımları noktasında ciddi yatırımlar aldık. Tosya’nın 40 yıllık konuşula gelen sorunları çözüldü. Kamu yatırımlarında bizim her türlü dahlimiz var” diyen Başkan Şahin, özellikle Kastamonu-Tosya yolu üzerinde durdu.

BU YOL YAKIŞIYOR MU?
“250 virajlı” olarak adlandırdığı Tosya-Kastamonu yolunun en büyük sorunları olduğunu kaydeden Şahin: “En büyük sorunumuz; Tosyalılar kendilerini Kastamonu’dan ayrı tutuyorlar, biz Tosyalıyız diyorlar gibi konularla ilgili Tosyalılar suçlanıyor sanki... Halbuki bunun tam tersi olduğunu düşünüyorum. Ben Tosyalıyım ama Kastamonu sevdalısıyım. Ömrümüzün neredeyse yarısı Kastamonu’nun tanıtımı için geçti. Asıl sorun; Kastamonu ile Tosya’nın fiziki bağlantılarının, buluşma noktalarının çok daha iyi şartlarda olması gerekiyor. Mesela Tosya-Kastamonu yolu, arkadaşlar bu yakışıyor mu? Bırakın Tosya ilçesini, isterse 2 bin nüfuslu bir ilçe burada olsun” dedi.

Tosya’nın Kastamonu’nun Anadolu’ya açılan kapısı olduğunun altını çizen Şahin: “Biz duble yol ve otoyol istemiyoruz. Hiç olmazsa şurada 250 civarındaki virajın biraz iyileştirilmesini istiyoruz. 10 kilometre tünel istemiyoruz. Kastamonuluların gelirken başlarının dönmeyeceği, midelerinin bulanmayacağı bir yol istiyoruz. Bu çok lüks bir talep değil. Bu olduğu zaman ne olacak; arkadaşlar inanın Tosya’da inanılmaz bir para potansiyeli var, yastık altı para var. Ben geçtiğimiz Cuma akşamı Kastamonu’daydım ve bir sürü arabanın çoluk çocuk Kastamonu’ya gittiğini gördüm. Şayet şu yol biraz iyileştirilsin, birçok Tosyalı hafta sonunu Kastamonu’da geçirir. İnsanlar Çorum’a Çankırı’ya alışverişe gidiyor. Hiç olmazsa yolda sağlam gider sağlam döneriz deniliyor. Biz istiyoruz ki Kastamonu’ya gidelim. 33 ihracatçı firmanın 18’i Tosya’da. Bundan Kastamonu’muz faydalansın istiyoruz. Kastamonu kendini düşünüyorsa önce Tosya ile bağlantısına önem vermeli. Tosya’yı düşünüyorsa, İç Anadolu ile bağlantıları düşünüyorsa o zaman Tosya’ya özel önem vermeli diye düşünüyoruz” dedi.

“ASIL SUÇLU YİNE BİZ TOSYALILAR”
Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunları söylerken, asıl suçlunun yine biz Tosyalılar olduğunu düşünüyoruz. Tosya aktif siyasetçiler yetiştirebilse, dayatabilse çok şey değişir. Ben ‘Kastamonu, Tosya’ya önem vermiyor’ yönündeki söylemlere katılmıyorum. Tosya’ya siyasetle uğraşan kesim daha çok ticaretle uğraşıyor. Tosya’da maalesef siyasetle uğraşan yok. Bu konuda biz Tosyalılar zayıf kalıyoruz. Biz kişisel uğraşlarla bu yatırımları alıyoruz. Allah razı olsun, Milletvekillerimizden, İl Teşkilatımızdan, Hükümetimizden, Tosya ciddi yatırım aldı ama bu her zaman alacak diye bir şey yok. Ama özünde olması gereken ne; dişli siyasetçiler olacak, sivil toplum ve basın gücü olacak. Tüm bunları söylerken Kastamonu’yu suçlamıyorum, biz Tosyalıların siyasetteki gücümüzün gramajının düşüklüğünü ifade ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde Tosya’dan genç arkadaşlarımız siyasette yer alırlar.”