Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ilk kazma çok yakında! 

Taşköprü Belediyesi, geçtiğimiz günlerde ihalesini yaptığı Şehirlerarası Modern Otobüs Terminali'ne start veriyor.

  • 6106
Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ilk kazma çok yakında! 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taşköprü Belediyesi’nde gerçekleşen programda ihaleyi alan Metafor İnşaat firması ile Taşköprü Belediyesi arasında yapım sözleşmesi imzalandı. İmzayı Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ve Metafor İnşaat firması sahibi Osman Fatih Ergün arasında imzalandı.

4 milyon 488 bin TL’ye ihale edilen Şehirlerarası Modern Otobüs Terminali Projesi’nin 300 günde bitmesi planlanıyor.

Taşköprü Belediyesi Cuma pazarı yanında bulunan giysi pazarının olduğu alanda modern şehirlerarası otobüs terminali binasının yapım sözleşmesini imzaladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “2014 yılında halkımıza vaadlerimiz arasında öncelikli projelerimizden olan Taşköprü Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni 2018 yılı sonunda inşallah tamamlayarak hizmete açacağız” dedi.

2018 yılında terminal hizmete açılacak
Projede kentin Pazar yeri ve park alanı ile bütünleşen bir tasarım amaçladıklarını söyleyen Başkan Arslan, bölgede örnek teşkil edecek ilçemize yakışır bir projeye sahip olan Şehirlerarası Modern Otobüs Terminali’nin ihalesini yaparak kısa sürede proje de ilk kazmanın vurulacak olmasından mutluluk duyduklarını kaydetti.

Arslan, “Taşköprü her geçen gün değişen büyüyen, kendi konumu zaten nitelikli olan bir yer. Halkımızın daha üst standartlarda yaşam kalitesi açısından ve kullandığı ortak alanlar açısından Taşköprü’ye yakışır bir hale gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Taşköprülü hemşerilerimizin modern bir terminal binasına kavuşması hedefimizdi. 2014 yılında halkımıza vaadlerimiz arasında da öncelikli projelerimizden olan Taşköprü Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni, 2018 yılı sonunda inşallah tamamlayarak hizmete açacağız. Bizi mutlu eden toplumun karşısında yüzümüzün ak olması. Her verdiğimiz sözü laf olsun diye değil, Taşköprü’nün kaderini değiştirecek sözleri yerine getirmenin onuru ve gururunu yaşıyoruz. Bu tesis tamamlandığında ilçemize gelenlerin mutlu olacağı, Taşköprü’ye yakışır modern bir tesis olacağını ifade etmek istiyorum” dedi.

Yapının önünün meydan olarak tasarlanması anfi tiyatro özelliği olması aktivite alanı olarak değerlendirilmesini sağlayacağını belirten Arslan, “Terminal binası eski yerine yakın, Kastamonu-Sinop karayoluna giriş ve çıkış yapmak için uygun bir konumda olup, toplam arsa alanı 7 bin m2” şeklinde konuştu.

Özellikleri
Minimalist bir yapı tasarımındaki terminal binası 2 bin m2 kapalı alana sahip Otobüs Terminali bünyesinde otobüs peronları, minibüs peronları, taksi durağı, ziyaretçi otoparkı, gelen ve giden yolcu bekleme alanları, bilet gişeleri, firma ofisleri, kafeterya, büfe, bay-bayan mescit ve WC’ler ve teknik alanlar yer alacak.

Mehmet TUĞCU