SFC, İNTERMOB Fuarı'nda yer aldı

Dünya'nın önde gelen fuarları arasında gösterilen ve aynı zamanda Avrasya'daki en büyük fuar olma özelliğini taşıyan İNTERMOB Fuarı başladı. Sektörün köklü kuruluşlarından Kastamonu SFC Entegre Orman Ürünleri Ticaret A.Ş. standı ise, fuarda büyük ilgi görüyor.

  • 817
SFC, İNTERMOB Fuarı'nda yer aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ahşap, orman ürünleri ve teknolojileri sektörlerinin en son modellerinin yanı sıra mobilya yan sanayi firmalarının ürün ve hizmetlerini sergilediği, yerli ve yabancı ziyaretçi açısından etkili bir pazarlama alt yapısı oluşturan İNTERMOB mobilya yan sanayi aksesuarları, orman ürünleri ve ahşap teknolojisi fuarı Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Fuarda mobilya tekerlekleri, ray sürgü sistemleri, menteşe, kulp ve kapı kolları, MDF, yonga levha, kereste, ahşap profiller, kapı yüzeyleri, kimyasallar, kenar bantları gibi ürünler stantlarda yerini aldı.

SFC Entegre, fuardaki yerini aldı
Sektörün önde gelen firmalarından Kastamonu SFC Entegre Orman Ürünleri, fuarda stant açan firmalar arasında yer aldı. Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyan ürünlere standında yer veren SFC Entegre Orman Ürünleri, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

Fuara katılan SFC Entegre Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu, “Fuar Türkiye ve Avrasya’daki en büyük ihtisas fuarı olma başarısını yakalamış durumda. Uluslararası ağaç işleme ve iş makineleri, kesici takımlar, el aletleri, uluslararası yan sanayi, aksesuarlar, orman ürünleri ve ahşap teknolojisindeki son yeniliklerinde görülmesi, ürünlerinin sergilenmesi açısından önemli bir fırsat oluşturuyor. Sektörün geleneksel buluşmasındaki heyecanın nedeni; 1,5 milyarlık nüfusu, gelişmekte olan ekonomileri ve değişen hayat standartları ile Türkiye mobilya sektörü için çok önemli bir pazar olan Kafkasya, Balkanlar, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Karadeniz havzasındaki talep ihtiyacının olması, sektör temsilcileri tarafından her fırsatta vurgulanmaktadır. Geçtiğimiz yıl 102 ülkeden ziyaretçisinin olduğu belirtilen fuara ilginin bu yıl artacağı tahmin ediliyor. Ayrıca levha sanayi sektör raporlarına göre ülkemiz, Çin, ABD, Almanya ve Brezilya’dan sonra 5. sırada yer alıyor. Mobilyacılık sektör raporlarına göre ise Çin, Almanya, İtalya, ABD’nin ilk sıralarda yer aldığı belirtiliyor” dedi.

Gülamoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye’de ve Kastamonu’nun ahşap sektöründe öncü firmalarından olan SFC Entegre Orman Ürünleri San. Tic. A.Ş. 1976 yılında orman zengini Kastamonu’da il ekonomisine ve halkına yeni istihdam kapıları açarak Türkiye’nin ilk ince milim Yonga Levha hattı ile üretime başlamıştır. Açıldığı ilk günden bu yana, her geçen gün bünyesine yeni bir iş alanı ekleyerek büyüyen ve istihdamını artıran SFC Entegre Orman Ürünleri San. Tic. A.Ş. 1978 yılında Yonga Levha üretimini artırarak entegre bir tesis olarak sırası ile Kaplama, Kontrplak, MDF(Orta yoğunluk Lif Levha) HDF (Yuksek Yoğunluk Lif Levha), OSB (Yönlendirilmiş Neme Dayanıklı Yonga Levha), Laminat Parke hatları ile Formaldehit reçineleri (tutkal) tesisini devreye alarak üretim faaliyetlerine devam etmiştir. Katıldığı tüm yurt içi ve dışındaki fuarlarda ürünlerinin tanıtımı ile çok yoğun bir ilgi gören SFC Entegre Orman Ürünleri sektörün diğer firmaları ile de yakın ilişki ve gözlem içersinde olup, bu sorumluluğunu sürdürmektedir. Hedeflerinin sektörün öncüsü olması bilinci ile sürekli çıtayı yükseltmek hem ülke hem de sürekli artan ihracatı ile yurt dışında, üstlenmiş olduğu bu misyonu istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam etmek olacak”