Taşköprü Sarımsağı Güney Kore yolcusu

AK Parti Milletvekili Murat Demir: "Taşköprü Sarımsağı Asya Mutfağı'nda yerini alacak" dedi.

  • 1868
Taşköprü Sarımsağı Güney Kore yolcusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güney Kore ziyaretinde Taşköprü Sarımsağı'nı Asya Mutfağı'na sunmak için girişimlerde bulunduklarını vurgulayan AK Parti Milletvekili Murat Demir, ilk parti sarımsağın Kurban Bayramı sonunda Güney Kore'ye gönderileceğini, kabul görmesi durumunda Kastamonu'nun ciddi ekonomik girdiye sahip olacağını ve Taşköprü'nün tamamına sarımsak ekilse gelen talebin karşılanmakta zorlanılacağını söyledi.

Geçen hafta gerçekleştirdiği Güney Kore gezisinden olumlu sonuçlar ile Türkiye'ye döndüğünün altını çizen Demir: "Güney Kore ziyaretimizden olumlu sonuçlar elde ederek döndük. Bu olumlu gelişmelerin Kastamonu'ya yansıması da elbette olumlu olacaktır. İlk etapta Kasım ayında tam tarih belli olmamakla birlikte Çin'den bir heyeti Kastamonu'da ağırlayacağız. Bu heyet Kastamonu'ya özellikle gelecek. Çin'in Türkiye'de kurmayı planladığı fabrika için Kastamonu avantajlı bir konumda bulunuyor. Ziyaret detayları belli olduğunda tekrardan açıklama yapacağız. Güney Kore gezimizde Taşköprü ekonomisinde ayrı bir yeri ve önemi olan Taşköprü Sarımsağı için girişimlerde bulunduk. Taşköprü Sarımsağı'nın Güney Kore'ye nasıl ihraç edebilirizin yollarını arıyoruz. Güney Kore yılda çok ciddi oranda sarımsak tüketiyor. Kurban Bayramı'nın hemen ardından Güney Kore'ye numune amaçlı ilk parti Taşköprü Sarımsağı'nın göndereceğiz. Göndereceğimiz ilk numunelerden olumlu sonuç aldığımızda ciddi bir ekonomik girdiyi Kastamonu'ya kazandırmış olacağız. Eğer kendimizi Güney Kore'ye sarımsak ile kabul ettirirsek Taşköprü'nün tamamına da sarımsak eksek Güney Kore'ye sarımsak yetiştiremeyiz" diye konuştu.

"KASTAMONU'YA YATIRIMCI ÇEKMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ"
Kastamonu'ya yatırımcı çekmek için var güçleri ile çalışma içerisinde olduklarını vurgulayan AK Parti Milletvekili Murat Demir: "Makine üretimi konusunda Çinli bir firmaya yer gösterimi yaptık. Ayrıca bir tekstil firmasının Kastamonu'ya yatırım yapması konusunda anlaşmaya vardık. Kasım ayında ziyarete gelecek Çinli yetkilileri de ikna edebilirsek 3 ayrı yatırımcıyı Kastamonu ekonomisine kazandırmış olacağız" açıklamasında bulundu.

AK Parti Milletvekili Murat Demir'in sözünü ettiği ve kurulması için bir takım girişimlerde bulunduğu otomobil fabrikası için Karabük de devreye girdi. AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, yeni otomobil fabrikasının kurulmasından sonra Karabük’ün şekli ve ekonomisinin değişeceğini vurguladı.

OTOMOBİL FABRİKASINA KARABÜK DE TALİP OLDU
AK Parti hükümeti tarafından yerli otomobil projesi kapsamında fabrikanın Kastamonu’ya kurulması için daha önceden girişimlerde bulunan AK Parti Milletvekili Murat Demir'in ardından fabrika için Karabük de talip olurken otomobil fabrikası için çalışmalarını hızlandırdı.

Kastamonu’ya fabrika yatırımı yoğun çalışma yürüten Murat Demir, uluslararası firmalarla bağlantı kurarak, Kastamonu’ya otomobil fabrikası kurmaları için davette bulunmuştu. Demir, daha önce Türkiye’de yatırım için girişimlerde bulunan ve bu girişimlerinden sonuç alamayan yabancı bir yatırımcı otomobil firması ile temasa geçerek yabancı yatırımcı firmayı Kastamonu’ya davet etmek için girişimlerde bulunmuştu.

YERLİ OTOMOBİL KONUSUNDA YENİ BİR SÜRECE BAŞLADI
Yerli otomobil projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti Milletvekili Murat Demir, birçok şehrin otomobil fabrikasının kendi illerine kurulması yönünde girişimlerinin olduğunu hatırlattı. Vekil Demir, yerli otomobil konusunda yeni bir sürece başlandığını ifade ederek:
"Yerli otomobil konusunda hem bakanlık düzeyinde hem de ilgili firmalar düzeyinde girişimlerimizi sürdürüyoruz. Lakin şu anda yerli otomobil konusunda farklı bir sürece girdik. Nasıl ve ne zaman olacağı konusunda çalışmalar sürüyor. Herkes bu fabrikanın kendi iline kurulmasını ister lakin yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmaz. Ciddi uğraş veriyoruz. Sonuç alabilir miyiz bilmiyorum ancak biz uğraşlarımıza devam edeceğiz. Şu süreçte fabrika ile ilgili yapılan hiçbir açıklama samimi açıklama olmaz" dedi.

Hedeflerinin otomobil fabrikasını kazandırmak olduğunu dile getiren AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ise, İsmetpaşa bölgesine yapılması planlanan İhtisas OSB alanı ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini de kaydederek, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız 9 Eylül’de Karabük’e gelecek ve burayla ilgili müjde vermesini bekliyoruz. İsmetpaşa bölgesindeki arazilerin tahsisi verildiği gün parselasyonu yapıldığı gün tahsislerin hepsi biter ve talepleri gelir. Bunla ilgili arayanlar var. Burayla ilgili düşüncemiz buraya bir otomobil fabrikası başarırsak Karabük’ün şekli ve ekonomisinin değişeceğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT