Tosya'da hububat hasadı 13 biçerdöverle rekora gidiyor

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Ramazan bayramı sonrası çevre il ve ilçelerden gelen 13 biçerdöverle başlayan hububat hasadında çiftçinin yüzü güldü.

  • 746
Tosya'da hububat hasadı 13 biçerdöverle rekora gidiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gıda Tarım ve Hayvancılık verilerine göre Tosya sahip olduğu 163 bin dekar hububat ekim alanı ile Kastamonu’nun adeta tarım merkezi haline geldi. Tosyalı çiftçinin ağırlıklı olarak 80 bin dekar alana ekmiş olduğu Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar ve Triikale’nin 60 bin dekar alanı biçerdöverlerle hasadı gerçekleşti.

Tosya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personellerinin tespit ve kontrollerinden geçen İskilip, Bayat, Osmaniye ve Diyarbakır’dan gelen 13 adet biçerdöverle ilçede devam edilen hasatta yüzde 0,5-1 oranlarında dane kaybı tespit edildi. Ortalama verimin dekar başına 250-300 kg. olduğu ve kabul edilebilir kayıp oranının yüzde 3 olduğu göz önüne alındığında dane kaybının çok az olduğu gözlemleniyor.

Tosya Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü personelinin yapmış olduğu programlı ve başarılı çalışmalar çiftçinin yüzünü güldürdü. Üreticiler ilçe Tarım müdürlüğü ekiplerinin hububat ekiminin ilk gününden hasat döneminin son gününe kadar biz çiftçiyi yalnız bırakmadı. Bu sene rekor oranda mahsul beklediklerini ifade eden çiftçilerin yüzü şimdiden gülüyor.