Ulaşım zammına Change.org'lu tepki

Bin 750 kişi ulaşım 'zammı geri alınsın' dedi

  • 3821
Ulaşım zammına Change.org'lu tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi Özel Halk Otobüsü Başkanlığı tarafından toplu ulaşım ücretleri için alınan zam kararına karşı internette başlatılan imza kampanyası kısa sürede bin 750 imzaya ulaştı.

Bir yılda ikinci kez zam yapılan toplu taşıma ücretlerine tepkiler yükselmeye devam ediyor. Yapılan zammın geri alınması için change.org adlı sosyal medya sütesi üzerinden imza kampanyası başlatıldı. Yaklaşık 20 bin öğrencinin öğrenim gördüğü Kastamonu’da özellikle öğrencilerin zamma tepkisi büyük oldu.

Kastamonu Üniversitesi’nde öğrenim gören bir öğrenci tarafından ‘Ulaşım ücretinde indirim yapılsın’ adıyla açılan imza kampanyasında 1 haftada bin 750 imzaya ulaşıldı. 2 bin 500 imzaya ulaşılması beklenen kampanya sonrasında toplanan imzaların Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Üniversitesi’ne ulaştırılacağı öğrenildi.

İmza kampanyasında şu ifadelere yer verildi:
“Her yıl Kastamonu'da toplu taşıma araçlarının fiyatı artıyor. Şehirde çok sayıda öğrenci var, küçük bir şehir için ulaşım ücretinin bu kadar artmasını fazla buluyoruz. Kampanyayı imzalayarak belki fiyatların düşmesine sebep olabiliriz. Lütfen her yere ulaştırmaya çalışalım.”

Kastamonu’da Belediye Meclisi’nin aldığı karar ile toplu ulaşıma zam yapılmış, karara göre, tam biniş ücreti 1 lira 80 kuruştan, 2 liraya, indirimli biniş ücreti ise 1 lira 25 kuruştan 1 lira 50 kuruşa yükseltilmişti.

Kazım BOLAT