Ziraat Odası Başkanı Butur'dan çiftçilere ofis uyarısı

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin hububat alımına Pazartesi günü başlayacağını kaydeden Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur çiftçilere 'randevu' uyarısında bulundu.

  • 550
Ziraat Odası Başkanı Butur'dan çiftçilere ofis uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, Toprak Mahsulleri Ofisi`nin (TMO) Kastamonu’da Pazartesi günü itibariyle randevulu sistem ile buğday alımlarına başlayacağını açıkladı.

Topark Mahsulleri Ofisi’nin sadece randevulu sistem ile buğday alımlarına başlayacağını ifade eden Mehmet Butur, çiftçilerin mağdur olmaması için Ziraat Odası olarak gerekli tedbirlerin aldığını belirtti.

ÇKS BELGESİ UYARISI
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Devrekâni Yolu üzerinde yer kiraladığını belirten Butur: “Toprak Mahsulleri Ofisi 18 Temmuz Pazartesi günü itibariyle randevu alınarak buğday alımlarına başlanacağını açıkladı. Randevu alacak çiftçilerimiz randevu öncesi Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi, kimlik fotokopisi, banka hesap kartlarını hazır bulundurmaları gerekiyor. Çiftçilerimiz 9 lira 10 kuruş üzerinden buğdaylarını Toprak Mahsulleri Ofisine satabilecekler. Sorunsuz bir alım sezonu yaşamak için çalışmalarda bulunuyoruz. Üreticimizin mağdur olmaması için bir takım tedbirler aldık. Ofisimizde üreticilerimiz randevularına göre alım yapılacaktır. Hasat sezonunun bereketli ve hayırlı olmasını diliyorum.  Geçen sene yaklaşık 300 ton civarında Toprak Mahsulleri Ofisi alım yapmıştı. Bu sene rakamın 2 katına çıkacağını düşünüyorum. Ofisin gelmesi fiyatlarda ciddi bir artışı da beraberinde getirdi. Çiftçilerimizin cebine biraz fazla para girecek. Arpa için henüz fiyat açıklanmadı ama emanet olarak alım yapılacak. Ürününü veren çiftçimiz kayıp yaşamayacak” diye konuştu.

Gizem ÖZ