30 Ağustos kutlama mesajları

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajları

  • 1980
30 Ağustos kutlama mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ MESUT YILDIRIM'IN MESAJI

Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 94. yılını coşkuyla kutluyoruz. Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği büyük kahramanlıklarla vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik içinde verdiği muhteşem bir mücadele ile büyük zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanımızı emanet etmiştir.
Tarihi üstün başarılarla dolu Türk milletinin iftihar abidesi olan 30 Ağustos zaferi, millî değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatıdır.  Milletimizin hürriyet ve bağımsızlık yolundaki inancını, iradesini ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği bu zafer, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun en önemli aşamalarındandır. Çok iyi bilinmelidir ki dünya durdukça bu millet var olacak, varlığından, birliğinden ve bağımsızlığından asla taviz vermeyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; Kastamonulu vatandaşlarımızın “Zafer Bayramı”nı kutluyorum.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ'IN MESAJI

Tarihe gömülmek istenen bir milletin adeta küllerinden doğduğu, Cumhuriyetimizin müjdecisi olan Büyük Zafer’in bugün 94’üncü yılını büyük bir heyecan ve gururla kutlayacağız. 15 Temmuz’daki hain kalkışma ve kazanılan ikinci İstiklal Savaşı’nın ardından kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemi bir hayli büyüktür. Bu millet Cumhuriyeti kurduğu günden bu tarafa istiklal ve istikbal mücadelesini sürdürmüştür. Ülkemiz üzerinde hain emeller besleyen haçlı zihniyeti her dönem kalleş saldırılar ve alçak planlarla devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatma çabasına rağmen, toprağı vatan yapan asil milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır.
Bunun son örneği de 15 Temmuz’dur. Asil milletimiz vatanına, bayrağına, inançlarına ve iradesine yapılan tarihte eşi benzeri görüşmemiş hainlikteki saldırıya karşı gövdesini siper etmiştir. Gövdesiyle tankı durduran, jetlere karşı gelen, verdiği paralarla alınan savunma silahlarından çıkan kurşunlarla şehit olan milletimiz dünyaya büyür bir ders vermiş yeni bir destan yazmıştır. Bu milletin Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale ruhunun genlerinde halen canlı olduğu görülmüştür. Asil milletimiz atalarının emaneti olan şehitlerimizin kanlarıyla vatan olan toprakları hainlere teslim etmemiştir ve etmeyecektir. Bu yolda ise birlik ve beraberliğimizin önemi büyüktür. Bizler bir oldukça tüm güçler üzerimize gelse de bu imanı yıkamayacaktır nitekim de yıkamamıştır. Sözlerime son verirken Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında kazanılan ve Kurtuluş Savaşımızın en önemli destanlarından biri olan büyük zaferin 94’üncü yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum. Vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

KASTAMONU AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİN ÇELİK'İN MESAJI

Aziz Milletimiz için yeni bir diriliş günü olması münasebetiyle 30 Ağustos, şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Bugün, büyük Zaferin 94'üncü yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz. 94 yıl önce kahraman ordumuzun kazandığı bu zafer, asırlardır hür yaşayan milletimizin ilelebet bağımsız yaşama iradesinin en önemli göstergesidir. Yaklaşık bir asır sonra, milletimizin, milli iradenin zaferiyle neticelenen 15 Temmuz 2016 direnişi de, milletçe bağımsız yaşama irademizin muhteşem bir tezahürüdür.Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin 94. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bu toprakların bedelini canlarıyla, kanlarıyla, alın terleriyle ödeyen ve bizlere bırakan Aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı' nı kutluyorum.

KASTAMONU CHP İL BAŞKANI MUZAFFER BIYIKLI'NIN MESAJI

30 Ağustos, Milletimizin tüm olumsuz şartlara karşın milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gündür. 30 Ağustos, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneğidir. 30 ağustos, bizi tarih sahnesinden silmek üzere anayurdumuzdan atmak için birleşmiş yedi düvele karşı Mustafa Kemal’in önderliğinde gerçekleştirilmiş bir kutsal başkaldırıdır.30 Ağustos Zaferi Mustafa Kemal’in milletine güveninin ve milletinin O’na inancının sonucudur.
Birinci Dünya Savaşı sonunda bütün topraklarımız işgal edilerek milletimiz tutsak edilmiş ve çaresiz bırakılmıştır. Kendisini ülkenin sahibi sayan yönetenlerimiz hangi ülkenin mandasına girip kurtulacağımızı tartışırken ortaya Mustafa Kemal çıktı. Parolası “ya istiklal, ya ölüm” dü. Milletimiz bu parola ile savaşarak özgürlüğünü ve bağımsızlığını kazandı. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri bu zaferin temelleri üzerine atılmıştır. Bu nedenledir ki, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın milletimizin ve devletimizin varlığı üzerinde çok özel ve anlamlı bir yeri vardır. Bu zaferi yaratanlara minnet ve şükran borçluyuz.
Tüm Ulusumuzun Zafer Bayramı kutlu olsun.

KASTAMONU GÜNCEL'İN MESAJI

30 Ağustos 1922’de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihimizin en anlamlı ve parlak zaferlerinden birisidir. Bu zaferle birlikte vatanımızın ebedi bekçisi şanlı ordumuzun bütün işgal, saldırı ve oyunları boşa çıkarıp her zaman milletimizle bir bütün olarak yeni bir destan yaratmaya hazır olduğu bütün dünyaya gösterilmiştir. Kahraman Türk askeri, büyük bir fedakârlıkla yürüttüğü varoluş mücadelesini zaferle noktalayarak gelecek nesillere ve bizlere bugün bayram olarak kutladığımız bir gurur ve onur gününü miras olarak bırakmıştır. Bizler bugün, damarlarımızda taşıdığımız asil kan sayesinde, sahip olduğumuz milli ve manevi değerlerle bu kutsal mirasın değerini çok iyi biliyor ve derinden hissediyoruz. Bu vesileyle bizlere bağımsızlığımızı veren, böyle büyük onur ve mutluluk dolu bayram günleri yaşatan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, başta kahraman ordumuzun değerli mensupları olmak üzere Türk Milletinin tüm fertlerinin Zafer Bayramı’nı kutlar, sevgi ve saygılarımızı sunarız.