Adli Teşkilat İlanları internet üzerinden alınacak

Adli Teşkilat İlanları UYAP ve İLANBİS entegrasyonuyla doğrudan internet üzerinden alınacak.

  • 1529
Adli Teşkilat İlanları internet üzerinden alınacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, Adalet Bakanlığı’na ait resmi ilanların, Kurumumuz tarafından elektronik ortamda alınması, fiyatlandırılması ve gazetelere yine elektronik ortamda dağıtılarak yayımlanmasını öngören projenin uygulamaya başladığını söyledi.

Adalet Bakanlığı ile Basın İlan Kurumu’nun 2015 yılı Eylül ayından bu yana ortaklaşa sürdürdüğü Ulusal Yargı Ağı (UYAP) ile İlan Bilişim Sistemi (İLANBİS) arasında entegrasyonun sağlanması çalışmaları sona erdi.

Genel Müdür Yakup Karaca, Adalet Bakanlığı teşkilatlarına ait resmi ilanların elektronik ortamda Basın İlan Kurumu’na gönderilmesini öngören projenin altyapı çalışmaları ve test aşamalarının başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Sistem kullanılmaya başlanıyor

Genel Müdür Karaca, “2015 yılı Eylül ayından itibaren Adalet Bakanlığı ile işbirliğine yönelik sürülen görüşmeler neticesinde bu yılın Ocak ayında protokol imzalama aşamasına gelerek, karşılıklı imzaları atmıştık. Yaklaşık 3 ayda iki sistemin birbiriyle entegre çalışması için altyapı çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamladık ve test aşamasına geçtik. Test çalışmaları da tamamlanmış bulunuyor. Artık sistemin canlı kullanımına geçiyoruz” dedi.

İlan sahiplerine büyük kolaylık

Adalet Bakanlığı’na ait resmi ilanların tamamının tek bir tuş ile Basın İlan Kurumu’na geleceğini anlatan Karaca, “Biz, gelen ilan metninin, gazetede ne kadar yer tutacağını ve bunun yayın maliyetini elektronik ortamda hesaplayarak, anında Kurumumuza ilanı gönderen Bakanlığın ilgili birimine bildireceğiz. İlanın ilgilileri de aynı şekilde Kurumumuzun internet sitesinde yer alan ‘e-uygulamalar’ bölümünden ilanın yayın maliyetini görebilecek. Söz konusu ilan ücretinin Kurumumuz banka hesabına yatırılmasıyla birlikte, o resmi ilanın gazeteye dağıtımını gerçekleştirerek yayımlanmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Bilgi çağına uygun hareket ediyoruz

Bütün işlemlerin elektronik ortamda yapılmasının kâğıt kullanımı, iletişim maliyeti ve zamandan önemli ölçüde tasarruf edilmesini de beraberinde getireceğini anlatan Karaca, şöyle devam etti:

“Bilgi çağını yaşadığımız bu günlerde teknolojinin insanlığa sunduğu bütün imkânlardan yararlanmak istiyoruz. Bilgi çağına uygun hareket ediyoruz. Sistem çalışmaya başladığında resmi ilan statüsündeki mahkeme kararları ve ilan metinleri Kurumumuza elektronik ortamda gelecek. Yine bu sistemle bütün adliye teşkilatı resmi ilan ve reklam yayınıyla alakalı gazetelerin künye bilgilerini görebilecek. Adliyelerimiz, gazetelerimizin tiraj bilgilerini, ilanın yayınlandığı gazete nüshasını da kurulan bu elektronik sistemde takip edebilecek. Bunun, hem her iki devlet kurumu hem de vatandaşlarımız için büyük bir kolaylık sağlayacağına inanıyorum. Adalet Bakanlığı ile Basın İlan Kurumu arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Bakanlığa ait resmi ilanların UYAP-İLANBİS entegrasyon sistemiyle Kurumumuza gönderilmesine ilişkin uygulamaya başlandı." dedi.