Babaş'tan Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Halkımızın doğru, şeffaf, tarafsız ve eksiksiz bilgilendirmesi adına büyük bir cefakarlıkla kutsal bir görevi icra eden basın mensuplarımız, demokrasimizin gelişmesi ve yaşamasındaki en önemli unsurlardan biridir.

  • 431
Babaş'tan Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatanına, milletine ve devletine bağlı Türk Basını içerisinde bulunduğumuz süreçte demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkarak üzerlerine düşen görevi layıkıyla yapmışlardır ve yapmaya da devam etmektedirler. Basın mensuplarımızın hainler karşısında verdiği mücadele şüphesiz ki takdire şayandır. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Kurtuluş Savaşımızın basın cephesi komutanlığını ilimizde yapan Hüsnü Açıksöz’ün mesleği emanet ettiği her meslektaşı bugün aynı bilinçle devletine ve milletine sahip çıkmıştır. Ülkesinin refahı, Cumhuriyetin ilelebet yaşaması ve demokrasimizin devam etmesi için FETÖ terör örgütünün hain kalkışma hareketi karşısında dimdik duran basınımız vatandaşlarımıza ulaştırdığı doğru bilgilerle milletimizin meydanlarda toplanmasında etkin rol oynamıştır. Bu uğurda basın mensuplarımız hain darbeciler tarafından şehit edilmiş, birçok basın mensubumuz ise yaralanmıştır. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlarda ve büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru ve aydınlatıcı bilgilerle aydınlatan tüm basın mensuplarını tebrik eder, Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlarım.