Bitkin "Millet iradesi üzerinde hiçbir güç yoktur"

TEMA Vakfı İhsangazi Sorumlusu Şükrü Bitkin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açıklamalarda bulunarak millet iradesinin önemini vurguladı.

  • 807
Bitkin &quotMillet iradesi üzerinde hiçbir güç yoktur"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bitkin yaptığı açıklamada; 15 Temmuz darbe girişimi ile millet iradesi yok sayılmış silahlı kuvvetlerimiz içerisindeki hainler seçilmiş iktidarı tank ile tüfek ile indirmeye çalışmışlardır. Bu girişim karşısında milletimiz canı pahasına dim dik durmuş ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Aslında son dönemde Türkiye içerisinde karışıklık var, millet siyasi görüşüne göre bölünmüş durumda diyenlere milletimiz çok güzel bir cevap verdi. Dedi ki; Söz konusu vatan ise biz hep birlikteyiz. İşte milletimizin imanı sayesinde, birlikteliği sayesinde darbe girişimi girişim olmakla kaldı ve milletimiz demokrasisine ve iradesine sahip çıkı diyerek açıklamalarına devam eden Bitkin Silahlı kuvvetlerimiz içerisinde ki bu hainler kendi tankımız kendi helikopterlerimiz ile milletimizin üzerine ateş açmışlar birçok polis ve sivil vatandaşımızın şehit olmasına neden olmuşlardır. Bu hainler ve başta hainlerin başı FETÖ cezasını en ağır şekilde çekmelidir dedi.

Açıklamalarına devam eden Bitkin İhsangazi TEMA olarak diğer sivil toplum kuruluşları gibi milletimizin yanında olacağız. Çünkü biz biliyoruz Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir hukuk devletidir. Demokrasinin içerisinde serbest seçimler vardır silah gücü ile devleti ortadan kaldırma yoktur. Demokrasimize hukuk devletimizi hiçe sayan bu hainler FETÖ’nün satın almış olduğu köpeklerdir ve bunlara gereken ceza şüphesiz devletimizce verilecektir. Darbe girişiminde başarısız olan hainler bu seferde kılık değiştirerek aramızda dolaşmakta darbe karşıtı gibi gözüküp vatanımız üzerinde yeni planlar türetmekte ve milletimiz içerisine nifak sokmaya çalışmaktadırlar bizler bunlara itibar etmeyerek bu hainleri devletimize teslim etmeliyiz. Şüphesiz bu vatan Türk, Kürt, Alevi, Çerkez, Zaza ve daha bir çok etnik grubun birlikte kardeşçe yaşadığı bir yerdir. İşte bizler toplum olarak bu kardeşliği bozmaya çalışan hainlerin planlarına engel olmalıyız diyerek yukarıda belirttiğim gibi biz İhsangazi TEMA olarak her zaman milletimizin yanında demokrasimize vatanımıza sahip çıkacağız. Buradan 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’ tan rahmet yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Milletimizin iradesini yok etmeye kimsesin gücü yetmeyecektir dedi.