Daday'da '15 Temmuz'u Unutmamak' konulu panel düzenlendi

Kastamonu'nun Daday ilçesinde '15 Temmuz'u Unutmamak' konulu panel düzenlendi. Panel, ilçe halkı tarafından büyük ilgi gördü.

  • 631
Daday'da '15 Temmuz'u Unutmamak' konulu panel düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daday Kaymakamlığı tarafından “15 Temmuz’u Unutmamak” konulu panel düzenlendi. Daday İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen panelde 15 Temmuz Darbe girişiminde, darbecilerin kendilerini vatan için siper eden sivil halka yaşattıkları sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

Oturum Başkanlığını Daday MYO Müdürü Nadir Özdemir’in yaptığı panelde, Doç. Dr. Burhan Baltacı “15 Temmuz’a giden süreçte din anlayışındaki sapmaların etkisi”, Doç. Dr. Yahya Yeşilyurt “Geçmiş ve gelecek açısından 15 Temmuz’u anlamak” ve Yrd. Doç. Dr. Evren Küçük tarafından da “Batılı ülkelerin Türkiye’de ki Darbelere Yaklaşımı” konularında sunumda bulundular. Yaklaşık 2 saat süren ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören panel sonunda Kaymakam Ahmet Özdemir tarafından Panel Başkanı Nadir Özdemir ile panelistlere çiçek ve plaket takdim edildi.

Daday’da 15 Temmuz Darbe Kalkışmasında Şehadet Mertebesine ulaşan şehitler adına kurbanlar kesildi. 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasına direnen ve milli iradeye sahip çıkarken darbeci teröristler tarafından şehit edilen vatanseverin adına ve hayırlarına kurbanlar kesilerek dualar edildi.

Merkez Kolukaraoğlu Camiinde düzenlenen kurban ve dua törenine Kaymakam Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile STK başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kurban kesimi öncesi Daday İlçe Müftülüğü tarafından cami içinde vatandaşlara Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahiler dinleten din görevlileri, ardından şehitler için Türkiye genelinde okunan 100 bin hatim-i şerifin duasını yaptılar. Cami çıkışında kesilen kurbanların ardından dualar edildi ve vatandaşlara ikramde bulunuldu.

Minik öğrenciler 15 Temmuz’u unutmadı

Daday’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Daday İlçe Müftülüğü tarafından açılan yaz Kur’an Kursunda eğitim gören öğrenciler, 15 Temmuz günü için bir program hazırladılar. Merkez Kolukaraoğlu Camiinde düzenlenen programda öğrenciler, Kuran okuyarak ilahi söylediler.

Programın açılışında konuşan Daday İlçe Müftüsü İsmail Çakır, programı hazırlayan öğrencilere teşekkür ederek, onlara 15 Temmuz’un önem ve hassasiyetini anlattı.

Programa katılan diğer bir isim Kaymakam Ahmet Özdemir ise, programı çok beğendiğini söyleyerek, bu cennet vatanın böyle güzel evlatları olduğu sürece asla bölünemeyeceğini ve böyle hainlere teslim edilemeyeceğini söyledi.